ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση» συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά σε δραστηριότητες για τον εορτασμό της 26ης Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Οι μαθητές του Δημοτικού συζήτησαν με τη δασκάλα των αγγλικών για την ποικιλία των ευρωπαϊκών γλωσσών και τη σημασία της ημέρας και στη συνέχεια προχώρησαν στην υλοποίηση εργασιών. Οι μικρότεροι μαθητές έμαθαν χαρακτηριστικές λέξεις και φράσεις σε διαφορετικές γλώσσες (π.χ. καλημέρα-good morning (αγγλικά)-buon giorno(ιταλικά) ). Επιπλέον, χρησιμοποίησαν λέξεις αγγλικές, γαλλικές και ισπανικές ως αρχή της κινητικής τους εξερεύνησης και κατόπιν έμαθαν να τραγουδούν στα αγγλικά τα τραγούδια «Clap your hands» και «There’s a cobbler down the street», στα ισπανικά «Palo, palo» και στα γαλλικά «Frere Jacques», ενώ χρησιμοποιώντας όλη τους τη δημιουργικότητα έφτιαξαν μικρές χορογραφίες πάνω σε αυτά τα τραγούδια.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, με εργαλείο το διαδίκτυο προχώρησαν σε έρευνα λέξεων και φράσεων διαφορετικών γλωσσών που χρησιμοποιούνται ευρέως στην αγγλική γλώσσα. Τέλος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στην τάξη.

Μέσα από αυτές τις εργασίες τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις διαφορετικές ευρωπαϊκές  γλώσσες-κουλτούρες, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και τέλος συνειδητοποίησαν ότι παρά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στις  χώρες, οι γλώσσες μας ενώνουν.