ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιόρτασαν στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Διατροφής (16/10), οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση», διεκπεραίωσαν μια εργασία με θέμα: 

Η μάχη των τροφών. Έπειτα από εκτενή κουβέντα σχετικά με την υγιεινή και ανθυγιεινή διατροφή, καθένας ξεχωριστά, έκοψε και χρωμάτισε σκίτσα που απεικόνιζαν τροφές. Κάθε ομάδα ανέλαβε ένα επίπεδο τροφών, σύμφωνα με την πυραμίδα της διατροφής. Οι δημιουργίες κολλήθηκαν σε ξυλάκια και τοποθετήθηκαν πάνω σε ένα φελιζόλ. Οι υγιεινές, εμφανώς χαρούμενες και περισσότερες, απέναντι από τις νευριασμένες ανθυγιεινές τροφές, έδιναν την εντύπωση πως κερδίζουν τη μάχη.

 Είναι ευρέως αποδεκτό ότι μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την εξασφάλιση και τη διατήρηση μιας καλής υγείας, καθώς και προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Παρόλα αυτά, πολυάριθμες μελέτες έχουν αναδείξει ότι η διατροφή που ακολουθούν τα παιδιά στις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως απέχει πολύ από τις διεθνείς συστάσεις.

Κουλουράκια στην Ε΄ τάξη

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας , με τη βοήθεια της δασκάλας τους, αποφάσισαν να μεταμορφώσουν μια από τις αγαπημένες τροφές των παιδιών σε  τροφή απαραίτητη για την  διατροφή τους. Τα παιδία , με απλά υλικά και κύριο συστατικό το ελαιόλαδο έφτιαξαν πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας , και έκαναν τις μύτες των εκπαιδευτικών να σπάσουν.

Οι μικροί μάγειρες αφού ανακάτεψαν τα υλικά, έπλασαν τα κουλουράκια σε ότι σχήμα ήθελε ο καθένας δίνοντας τη δική τους προσωπική νότα.

Δροσιστική φρουτοσαλάτα στην ΣΤ΄ τάξη

Η ΣΤ΄ τάξη των Ι.Ε.Β. ανακάλυψε τους μικρούς θησαυρούς που κρύβονται σε κάθε τι υγιεινό και θρεπτικό, μπαίνει στο πιάτο μας. Δίπλα στη φύση, οι μαθητές με τη βοήθεια του δασκάλου τους , συζήτησαν και ανέλυσαν τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάσσουμε στη διατροφή μας καθημερινά, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά κλπ.

Ο «υγιεινός περίπατος» κατέληξε στη δημιουργία μιας δροσιστικής φρουτοσαλάτας, με όλα τα φρούτα της εποχής.