Επέστρεψαν από το Μαυροβούνιο οι Βετεράνοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ταξίδι των Βετεράνων  Χειροσφαίρισης Βέροιας (VHV) στο τουρνουά που διοργανώθηκε στη Budva του Μαυροβουνίου κατακτώντας τη 3η θέση.

Η αποστολή αποτελούνταν από τους Γκιλιόπουλο Γ, Μάντζο Ν, Κούγια Ν, Ντέλλα Α, Ξυλογιάννη Γ, Τοκατλίδη Γ, Μίχο Γ, Γκαλίτσο Θ, Τριγώνη Γ, Ντόκα Δ, Γκιλιόπουλο Σ, Γκιλιόπουλο Ν, Δέδε Ν, Τσιαμήτρο Η, Βύζα Δ, Πρωτογέρη Η, Χαραμπίδη Κ, Θυμιόπουλο Τ, Παπαδόπουλο Σ, Μάντζαρη Δ, Τζουβάρα Χ, Χατζηιωαννίδη Χ, Σαράφη Κ και ο Ρούσσος Διογένης.

Η αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι τη πέμπτη 7/6 με προορισμό το θέρετρο της Αδριατικής τη Budva καλεσμένη από την ομάδα βετεράνων Ο22 Ruma του Novi Sad για το ετήσιο τουρνουά βετεράνων . Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με το τουριστικό πρακτορείο του ΚΤΕΛ και  παρά το κουραστικό της διαδρομής η διάθεση όλων ήταν στα ύψη αφού δόθηκε ξανά η δυνατότητα να βρεθούν  πάλι κοντά αγαπημένα πρόσωπα και να έρθουν στο μυαλό μας όμορφες και αλησμόνητες στιγμές του παρελθόντος.

Από την αποστολή δεν μπορούσε να λείπει ένας από τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχει σταθεί δίπλα στην ομάδα του Φιλίππου και των Βετεράνων Βέροιας ο Διογένης Ρούσσος, τον οποίο ευχαριστούμε όλοι μέσα από τη καρδιά μας για το χαμόγελο του και τη χαρά που είχε ζωγραφισμένη συνέχεια στο πρόσωπο του βλέποντας την αγάπη που υπάρχει σ’ αυτό το σύλλογο και το κέφι για νέες καταστάσεις, εμπειρίες και φιλίες μεταξύ άλλων Ευρωπαϊκών συλλόγων .  

Στα πλαίσια φιλίας των δυο συλλόγων, κατά την έναρξη του τουρνουά ο Βετεράνος και αρχηγός της αποστολής της ομάδας Βέροιας, Γιάννης Γκιλιόπουλος απέδωσε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο της πόλης και έδωσαν τα χέρια για την έναρξη φιλίας των δυο πόλεων και  των αντιστοίχων συλλόγων καθώς και διαφημιστικά μπλουζάκια στις ομάδες του τουρνουά με σύνθημα «το χάντμπολ δημιουργεί φιλίες-handball make friends» χορηγία του Προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Παυλίδη Παύλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα της Βέροιας αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια και είχε απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα και ήταν διάρκειας 20 λεπτών. Στο πρώτο παιχνίδι ο αντίπαλος «RK GoC Veterans» είχε τη χαρά να κερδίσει λόγω της κούρασης των παιχτών της Βέροιας από το πολύωρο ταξίδι. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα της Βέροιας αφού ήταν σαφώς ανώτερη σε όλους τους τομείς. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 10-5.

Η ήττα αυτή πείσμωσε την ομάδα της Βέροιας και στο δεύτερο παιχνίδι με την ομάδα «022 Ruma Novi Sad» επιβλήθηκε με σκορ 13-7 σ’ ένα παιχνίδι που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο την ομάδα της Βέροιας. Στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι το οποίο θα έκρινε τη πρόκριση στο τελικό με την οικοδέσποινα του τουρνουά «Berane Montenegrο» στην οποία αγωνιζόταν 4 πρώην διεθνείς παίχτες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και είχαν την πείρα των μεγάλων πρωταθλημάτων της Γερμανίας και της Ισπανίας το αποτέλεσμα φέρνει μόνο χαμόγελα αφού η ομάδα της Βέροιας επικράτησε με 9-8.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 4-6 υπέρ της Berane αλλά με τη βοήθεια του Σαράφη, Μίχο, Γκαλίτσο, Παπαδόπουλο, Χαραλαμπίδη, Πρωτογέρη, Μάντζο, Γκιλιόπουλο Ν και τον τερματοφύλακα Τριγώνη να κάνει καθοριστικές αποκρούσεις  το τέλος του παιχνιδιού έδειχνε νικήτρια την ομάδα της Βέροιας και τον Διογένη Ρούσσο να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί και να αγκαλιάζει τους παίχτες, μια εικόνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας.

Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ομίλων που είχε σαν αποτέλεσμα τη τριπλή ισοβαθμία και το αποκλεισμό της ομάδας από το τελικό για 2 γκολ διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στο μικρό τελικό με αντίπαλο «Μali Zrarnik» επικράτησε η ομάδα της Βέροιας με σκορ 10-8 και μεταξύ των διακριθέντων ήταν ο Ξυλογιάννης, Θυμιόπουλος,  Γκιλιοπουλος Σ, Βύζας, Κούγιας, Τζουβάρας, Τοκατλίδης και Τσιαμήτρος.

Το τελευταίο βράδυ σε Beach Bar του ξενοδοχείου έγινε η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλλων, παρουσία όλων των ομάδων ακολουθώντας αναμνηστικές φωτογραφίες και δίνοντας ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ομάδα Βετεράνων της Βέροιας θέλει να αφιερώσει τη 3Η θέση στον αγαπημένο εκλιπών φίλο και αδελφό μας Γιώργο Καραφουλίδη καθώς επίσης στον Διογένη Ρούσσο και στους υπόλοιπους παίχτες και φίλους μας που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να ταξιδεύσουν μαζί μας που είναι ο Γιοβανόπουλος Κ, Χατζόγλου Γ, Τζαφερόπουλος Μ, Αλεξανδρίδης Ρ, Τσολοζίδης Α και Δομπρής Ανέστη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS