Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 17/08/17

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 17/08/17

ΣΟΥΖΑΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ

Me Estás Matando Susana του Ρομπέρτο Σνάιντερ

(ΘΕΡΙΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ)

Είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης, αστείο, με πόνο, αλλά και με άπλετο ρομαντισμό. Εξαιρετική η χημεία της γοητευτικής Ισπανίδας ηθοποιού, Βερόνικα Εκέγκουϊ και του καταξιωμένου Μεξικανού, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, που αναβαθμίζει το επίπεδο της ταινίας.

Ώρα προβολής: 21.15

Η ταινία «Σουζάνα με Σκοτώνεις» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ciudades Desiertas» του José Agustín.

Με μια δόση κυνισμού, η ταινία αποτελεί το ταξίδι ενός Μεξικανού στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια αυστηρή κοινωνία και έναν ψυχρό χειμώνα, αλλά πάνω από όλα στην ίδια του την ψυχή, σε μια μάχη ανάμεσα στην μάτσο ιδιοσυγκρασία του και την αγάπη του για την Σουζάνα.

Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Ασλεϊ Γκρέις, Τζέιντιν Γουόνγκ, Μπιορν Χλίνουρ Χάραλντσον.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Σνάιντερ

Σενάριο: Λουίς Καμαρά, Ρομπέρτο Σνάιντερ

Η ιστορία τον θέλει να υποδύεται τον Ελίχιο, έναν ηθοποιό που το ταλέντο του εξαντλείται σε ρόλους καουμπόι κομπάρσου σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες, λίγο όμορφο, λίγο πονηρό, λίγο γυναικά, λίγο σεξιστή, λίγο πιστό κατά τα πολύ άλλα στην Σουζάνα με την οποία είναι παντρεμένος και μοιράζεται τη ζωή του.

Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του Σουζάνα τον παράτησε, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, και η αναζήτησή του για αυτήν τον οδηγεί από το Μεξικό στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Όταν αυτή θα εξαφανιστεί χωρίς καμία εξήγηση ένα πρώι σαν όλα τα άλλα, ο Ελίχιο θα αναγκαστεί να ταξιδέψει μέχρι την αμερικανική ενδοχώρα για να προσπαθήσει να ενσωματωθεί σε ένα κόσμο που δεν θα πίστευε ποτέ ότι μπορεί να ανήκει, να μάθει για πρώτη φορά τη συζυγό του και να τη διεκδικήσει από την αρχή.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Roberto Sneider εκμεταλλεύεται το ταξίδι από το Μεξικό στις Η.Π.Α. (όχι στην Αμερική όπως λένε στον πρωταγωνιστή, γιατί αυτός σωστά επισημαίνει ότι βρισκόταν πάντα στην Αμερική), ώστε να μας δώσει ορισμένες από τις προκαταλήψεις αμερικανών πολιτών γύρω από τους μεξικανούς, που σχετίζονται με την εμφάνιση, τις συνθήκες υγιεινής, και γενικότερα τον τρόπο ζωής τους.

Μια ταινία γύρω από τις σχέσεις και την ανάγκη αισθηματικής ικανοποίησης, αλλά και προσωπικής καταξίωσης μέσω φιλοδοξιών και ονείρων.

Σε αυτό το σημείο ο σκηνοθέτης Roberto Sneider, ο οποίος είναι και στην ομάδα του σεναρίου, αποφασίζει να παίξει με πιο ενδιαφέροντα θέματα και να διαμορφώσει το σενάριο, σχετικά με το μυθιστόρημα του José Agustín. Η προετοιμασία του Ελίτζιο για να πάει στην Αϊόβα είναι πιο διασκεδαστική από αυτά που θα συμβούν εκεί. Πουλάει το αυτοκίνητό του, έχει τα λεφτά να κάνει αυτό το ταξίδι, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ασφάλεια του αεροδρομίου. Στην Αϊόβα θα συμβούν πολλές ευτράπελες και κωμικές καταστάσεις, μουσικά ακούσματα, προβλήματα με τις υπηρεσίες, όλα αυτά που θα κάνουν την ιστορία πιο πιπεράτη στα μάτια του θεατή.

Η σκηνοθεσία είναι απλή, χωρίς ψεύτικους τρόπους, χρησιμοποιεί στοιχεία χαρακτηριστικά του πολιτισμού και της καθημερινής ζωής των δύο χωρών, δημιουργεί γέλιο και μας ωθεί να αναρωτηθούμε για τα δικά μας προβλήματα και τις καταστάσεις που μας βασανίζουν. Βάζει το θεατή μέσα στον κόσμο της και τον κρατά εκεί χωρίς να τον εκβιάζει.

Σχολιάζει, επίσης, τις φαλλοκρατικές αντιλήψεις περί σχέσεων και τις πολιτιστικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Η μουσική επένδυση αξίζει. Αξίζει να τη δείτε γιατί είναι ενδιαφέρουσα , δε σε κάνει να βαρεθείς και στο τέλος σε καθηλώνει.

Trailer: 

Εκδήλωση με ΔΩΡΕΑΝ κρασί, και Μειωμένη τιμή στην Θερινή αίθουσα.Ραντεβού με το «Σινεφίλ» κοινό για την ρομαντική κομεντί “ Σουζάνα Με Σκοτώνεις”, με ΔΩΡΕΑΝ κρασί για όλους, και μειωμένη τιμή 6€ μόνο για την Πέμπτη 17/8 στην Θερινή μας αίθουσα.

Η ταινία θα προβληθεί από την Πέμπτη 17/8 έως την Τετάρτη 23/8

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS