ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 26/10/17

Η ΤΑΙΝΙΑ LEGO NINJAGO  (ΜΕΤΑΓΛ.)

Ώρα προβολής:   Κάθε μέρα: 18.00

Σκηνοθεσία:    Τ. ΜΠΙΝ, Π. ΦΙΣΕΡ, Μ. ΛΟΓΚΑΝ

Σενάριο:          ΤΣΑΡΛΙ ΜΠΙΝ & ΠΟΛ ΦΙΣΕΡ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του κόσμου του Ninjago, η μάχη για την Πόλη του Ninjago καλεί σε δράση τον νεαρό Λόιντ, αλλιώς και Πράσινο Νίντζα, μαζί με τους φίλους του, που είναι όλοι μυστικοί πολεμιστές και LEGO Master Builders. Υπό την καθοδήγηση του σοφού και σπιρτόζου κουνγκ φου Mάστερ Γου, πρέπει να νικήσουν τον κακό Άρχοντα Γκάρμα¬ντον, τον Χειρότερο Τύπο όλων των Εποχών, που τυγχάνει να είναι και ο μπαμπάς του Λόιντ. Φέρνοντας αντιμέτωπους πολεμιστή εναντίον πολεμιστή και πατέρα απέναντι σε γιο, η επική αναμέτρηση θα τεστάρει αυτή την δυνατή και απείθαρχη ομάδα των σύγχρονων Nίντζα, που πρέπει να μάθουν να κάνουν στην άκρη το εγώ τους, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να απελευθερώσουν την αληθινή τους δύναμη.

TRIVIA

Επίσημοsite: http://www.legoninjagomovie.com/

Trailer:  

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κάθε μέρα: 19.00 και 21.30

Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Το Τελευταίο Σημείωμα», είναι συνάμα ιστορία και μυθοπλασία, ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης

Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Βασίλης Κουκαλάνι, Αινείας Τσαμάτης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου, Λευτέρης Λαμπράκης, Μιχάλης Αεράκης, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Μανώλης Ψαρουδάκης, Γιώργος Καραμαλέγκος, Βασίλης Σύρρος, Δημήτρης Καλογεράκης, Μανώλης Μαυράκης, Μηνάς Μισύρης, Τάσος Καϊσαρλής, Αντώνης Παλιεράκης, Νίκος Ράμμος, Μιχάλης Τακτικάκης, Μανώλης Πούλης, Θεώνη Κουτσουνάκη.

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης των μεγάλων και αγαπημένων από τον κόσμο κινηματογραφικών επιτυχιών «Νύφες», «Ψυχή Βαθιά», «Η Φανέλα με το 9», «Πέτρινα Χρόνια» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα».

Στη νέα του κινηματογραφική δουλειά ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του.

Σκηνοθεσία:    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Σενάριο:          ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ & ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Ηθοποιοί:        ΑΝΤΡΕ ΧΕΝΙΚΕ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ, ΜΕΛΙΑ ΚΡΑΙΛΙΝΓΚ, ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΑΛΑΝΙ, ΑΙΝΕΙΑΣ ΤΣΑΜΑΤΗΣ, ΛΟΥΚΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΡΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ, ΜΗΝΑΣ ΜΙΣΥΡΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΪΣΑΡΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΙΕΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΑΜΜΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΚΤΙΚΑΚΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΘΕΩΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΗ

Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων.

Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Στο «Τελευταίο Σημείωμα» πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), στο ρόλο του Ναπολέων Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») ως ο Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ («Tyrant», «The Borgias») ως η Χαρά Λιουδάκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου στις Φυλακές Ιτζεδίν και πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, φορείς και εκατοντάδες πολίτες πλαισίωσαν με πολύ αγάπη την όλη προσπάθεια.

Πέρα από το γεγονός ότι, η εν λόγω ταινία αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της Ελληνικής Αντίστασης και του Ελληνικού Κινηματογράφου, ο Σκηνοθέτης, η Συγγραφέας και ο Παραγωγός, θέλουν να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό μια Ελληνική ταινία βγαλμένη από αληθινά γεγονότα, γεμάτο συναίσθημα, σκέψη, αγάπη και αλληλεγγύη.

Trailer:

SUBURBICON

Κάθε μέρα: 20.00 και 22.00 (Πέμπ-Παρασκ-Σαββ-Κυριακ)

Δευτέρα 30/10, Τρίτη 31/10, Τετάρτη 01/11  μόνο στις 21.15

Σκηνοθεσία:    ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ

Σενάριο:          ΤΖΟΕΛ & ΙΘΑΝ ΚΟΕΝ, ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ

Ηθοποιοί:        ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ, ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ, ΤΖΟΣ ΜΠΡΟΛΙΝ, ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ, ΟΣΚΑΡ ΑΪΖΑΚ, ΜΕΓΚΑΝ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Καλώς ήρθατε στο ηλιόλουστο Suburbicon! Ένα προάστιο με χαρούμενες οικογένειες, ακριβώς στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής. Με τα οικονομικά σπίτια τους και το φροντισμένο γρασίδι στους κήπους τους, το Suburbicon είναι η απάντηση στο αμερικάνικο όνειρο του 1957. Αν και η οικογένεια Λοντζ είναι μία εκ των ακρογωνιαίων λίθων στη συγκεκριμένη κοινότητα, η ζωή τους ανατρέπεται ξαφνικά όταν μία επίθεση που δέχονται από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους, επιφέρει τον τραγικό θάνατο της μητέρας του μικρού Νίκι. Μία απρόβλεπτη και γεμάτη υποψίες διαδοχή από γεγονότα μπλέκει την οικογένεια σε έναν ιστό από προδοσίες, μοιχεία και εκβιασμούς. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο μικρός Νίκι προσπαθεί να καταλάβει τον περίεργο και εγωιστικό τρόπο που συμπεριφέρονται οι ενήλικοι στην οικογένειά του, κάτι που κλονίζει τον πατέρα του και την προσπάθειά του για μία καινούρια οικογενειακή ιεραρχία. Εν τω μεταξύ, όλη αυτή η αναστάτωση μέσα στην οικογένεια περνάει απαρατήρητη από την υπόλοιπη κοινότητα, η οποία έχει αναστατωθεί με τον ερχομό της πρώτη αφροαμερικανικής οικογένειας στην γειτονιά τους.

TRIVIA

Επίσημοsite: http://www.suburbiconmovie.com/

Trailer:

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria