ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 338 φορές

Πρεμιέρα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Κροατία

Νίκη µε πειστική εμφάνιση είναι ο διπλός στόχος της Εθνικής μας στη σημερινή (2/9, 18:00) πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο στο Μιλάνο την… αθόρυβη, αλλά πολύ φιλόδοξη Κροατία.

Ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών, ο Δημήτρης Ιτούδης αποφάσισε να ρισκάρει και να συμπεριλάβει τον Κώστα Αντετοκούνμπο στη 12άδα, αν και παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει προπονήσεις.

«Ο Κώστας αναρρώνει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε την πρόοδό του μέρα με τη μέρα μέχρι να κάνει την πρώτη του προπόνηση. Ελπίζουμε ότι θα μας εκπλήξει σύντομα. Θα είμαστε επαγγελματίες και θα ακολουθήσουμε όσα πουν οι γιατροί», ήταν η σχετική τοποθέτηση του ομοσπονδιακού προπονητή, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι και οι άλλοι τρεις παίκτες (Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Σλούκας), που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς, θα είναι στη 12άδα.

Από τους 14 παίκτες που πήγαν στην Ιταλία, εκτός έμειναν οι Κασελάκης και Μποχωρίδης.

Η τελική 12άδα της Ελλάδας: Ντόρσεϊ, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Καλάθης, Σλούκας, Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννης, Κώστας και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Από την πλευρά της, η Κροατία θα εμφανιστεί «πάνοπλη», με επικεφαλής τον Χεζόνια και τους ΝΒΑερς Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς, Ζούμπατς.

«Παίζουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα και έναν σπουδαίο προπονητή. Οι 12 παίκτες που διάλεξα έχουν δουλέψει σκληρά και τους έχω εμπιστοσύνη. Οι παίκτες που ήρθαν από το ΝΒΑ, δούλεψαν μαζί μας για 40 ημέρες και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο προπονητής της, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να μην κρύβει ότι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για όλους είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το μόνο μυστικό για να αντιμετωπίσεις έναν από τους πιο κυριαρχικούς παίκτες του ΝΒΑ, είναι η ομαδική άμυνα. Θα είμαστε και οι πέντε απέναντί του για να τον σταματήσουμε».

Οι Γιοάν Ροσό (Γαλλία), Λουίς Καστίγιο (Ισπανία) και Μάρτιν Χορόζοφ (Βουλγαρία) θα διευθύνουν την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Κροατία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας ξεχωρίζουν τα Ισραήλ-Φινλανδία και Πολωνία-Τσεχία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής:

15:00 Ισραήλ - Φινλανδία

15:15 Ουκρανία - Μεγάλη Βρετανία (ΕΡΤ3)

18:00 Κροατία - Ελλάδα (ΕΡΤ1)

18:30 Πολωνία - Τσεχία

22:00 Ιταλία - Εσθονία (ΕΡΤ1)

22:00 Σερβία - Ολλανδία

πηγή: filathlos.gr