ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 597 φορές

Eurobasket 2022: Τα πρώτα ζευγάρια των «16» - Η Ελλάδα αποφεύγει Γιόκιτς και Ντόντσιτς!

Η 7η ημέρα του Eurobasket 2022 σήμανε την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ομίλων και τη διαμόρφωση των πρώτων 4 ζευγαριών για τη φάση των «16», που θα αγωνιστούν το Σάββατο (10/9).

Το μονοπάτι της μέχρι τον τελικό έμαθε η Ελλάδα στο φετινό Eurobasket μετά τη νίκη της Σλοβενίας με τη Γαλλία με 88-82 με τη παρέα του Λούκα Ντόντσιτς να βγαίνει πρώτη στον δεύτερο όμιλο με δεύτερη τη Γερμανία, τρίτη τη Γαλλία και τέταρτη τη Λιθουανία.

Η Ελλάδα αρχικώς αύριο (8/9) θα μάθει ποιο είναι το εμπόδιο της στους "16" το οποίο θα είναι ένα εκ των Τσεχία, Πολωνία, Φινλανδία και Ισραήλ.

Στους «8» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του θα πέσουν με το νικητή του Γερμανία-Μαυροβούνιο.

Αναλυτικά τα 4 πρώτα ζευγάρια (Σάββατο 10/9)

Ισπανία-Λιθουανία

Τουρκία-Γαλλία

Σλοβενία-Βέλγιο

Γερμανία-Μαυροβούνιο

Το καλό της νίκης των Σλοβένων είναι ότι πήγαν μαζί με τη Σερβία στην άλλη πλευρά του ταμπλό. Με άλλα λόγια, η ομάδα του Ιτούδη θα αποφύγει ένα πιθανό αντάμωμα με τον Λούκα Ντόντσιτς ή τον Νίκολα Γιόκιτς στον δρόμο για τον τελικό και θα συναντήσει μία εκ των Σλοβενία ή Σερβία μόνο στον μεγάλο τελικό.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τον τελικό αλλά πλέον έχουν δημιουργηθεί οι τέλειες συνθήκες ώστε η «επίσημη αγαπημένη» να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί γιατί όχι και στην κατάκτηση για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Filathlos.gr