ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 692 φορές

Όρθια στη Χάγη και «δύο στα δύο» για την Εθνική ομάδα

Με μεγάλη ανατροπή από το -13, η Εθνική Ανδρών πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη και έκανε ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 74-72 της Ολλανδίας, για τη 2η αγωνιστική και έγραψε το «δύο στα δύο» στον 6ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Εθνική ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αγνώριστη. Τελείωσε την πρώτη περίοδο με 12-16, αλλά στη συνέχεια «βραχυκύκλωσε» από την πιεστική άμυνα των Ολλανδών.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά τον χειριστή της μπάλας και κατάφερναν είτε να κάνουν κλεψίματα, είτε να παίρνουν κατοχές από λάθη, ενώ αν τελικά έφτανε η μπάλα στην άμυνά τους, είχαν εγκαταστήσει μια ζώνη 2-3 από την αρχή του ματς.

Γνωρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς οι διεθνείς μας δεν είναι εύστοχοι από την περιφέρεια, ρίσκαραν τα περιφερειακά σουτ και δικαιώθηκαν, μια και το ένα άστοχο τρίποντο διαδεχόταν το άλλο.

Στη συνέχεια παίρνοντας το ριμπάουντ έφευγαν με τον Φράνκε και τον Κλουφ στον αιφνιδιασμό και έβρισκαν ανοργάνωτη την ελληνική άμυνα. Έτσι έκαναν επιμέρους σκορ 19-2 και προηγήθηκαν με 13 πόντους διαφορά (31-18 στο 15’)!

Ο Σπανούλης χαμήλωσε πάρα πολύ το σχήμα της «γαλανόλευκης» με τρεις κοντούς, τον Χαραλαμπόπουλο πάουερ φόργουορντ και τον Κουζέλογλου σέντερ κατάφερε να… περιορίσει τη ζημιά μειώνοντας σε 39-32 με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να... πατάει το γκάζι αποτελώντας τον ηγέτη που έψαχνε η ομάδα τα πράγματα έγιναν καλύτερα, με την Ελλάδα να παίρνει προβάδισμα 53-58 στο 28’ και να ξεκινά από την αρχή το παιχνίδι.

Η «γαλανόλευκη» είχε περιορίσει τα λάθη, δεν έκανε βεβιασμένα περιφερειακά σουτ γυρίζοντας τη μπάλα με υπομονή και έφτανε στο καλάθι με καλύτερες προϋποθέσεις κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 58-62.

Το παιχνίδι ισορρόπησε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο (70-70 στο 38’) και στο 1.13’’ ο Σάφτενααρ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 71-70, ενώ στα 29’’ ο Τολιόπουλος με ωραία προσπάθεια έδωσε προβάδισμα με 71-72!

Οι διεθνείς μας έκλεψαν τη μπάλα μετά το άστοχο τρίποντο του Φράνκε και ο Χαραλαμπόπουλος έκανε με κάρφωμα το 71-74 στα 3’’ και ο Κλουφ που έχασε τη δεύτερη βολή δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στο 1’’ μια και ο Κουζέλογλου άρπαξε το ριμπάουντ με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με το τελικό 72-74.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-32, 58-62, 72-74.

Πηγή: filathlos.gr