ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης στο kerkidasport για τον αποκλεισμό της Εθνικής και την προσπάθεια της Βέροιας

Στο kerkidasport.gr μίλησε ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής ομάδας και της Βέροιας, Γιώτης Τσαλουχίδης, αναφερόμενος στον άδικο αποκλεισμό της "γαλανόλευκης" από το Euro 2024, μετά την ήττα στη Γεωργία αλλά και στην προσπάθεια των "κυανέρυθρων" για παραμονή στη Γ' Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα είπε για την Εθνική:

"Είναι κρίμα για την χώρα μας που δεν μπόρεσε η Εθνική ομάδα να περάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ψυχραιμία και ηρεμία. Είναι εύκολο να ειπωθούν πολλά, αλλά η ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει γιατί το παρόν και το μέλλον της ανήκουν. Υπάρχει ένας αριθμός ικανών ποδοσφαιριστών, ακόμα και κάποιοι που δεν συμμετείχαν στην αποστολή.

Δυστυχώς μια πορεία δύο ετών κρίθηκε στα πέναλτι. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, δεν παίρνεις πάντα αυτό που σου πρέπει και που σου αξίζει.

Δεν νομίζω ότι υπήρχε διαφορά από την ομάδα της Γεωργίας. Το μόνο αβαντάζ ήταν ότι έπαιζε στην έδρα της. Μπορεί να μην πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως είχαμε κάποιες καλές φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μαυροπάνου. Με τις αλλαγές που έγιναν η ομάδα πίεσε περισσότερο τον αντίπαλο, όμως θέλω να σημειώσω ότι, όταν πιέζεις και θέλεις να πετύχεις γκολ, δεν βγάζεις τον Ιωαννίδη αλλά βάζεις έναν ακόμα επιθετικό, γιατί δεν πρέπει να φτάσει το ματς στα πέναλτι που βόλευε πολύ τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μας δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στο ματς.

Σίγουρα πιο πικραμένα και στεναχωρημένα απ' όλους μας αυτή τη στιγμή είναι τα παιδιά της Εθνικής ομάδας, γιατί μια μεγάλη προσπάθεια που έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια, κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Σ' αυτή τη φάση που βρίσκεται η ομάδα, νομίζω ότι εμείς που γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις, θα πρέπει να είμαστε οι στυλοβάτες και να στηρίξουμε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει".

Κλείνοντας την συζήτηση, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Βέροιας λέγοντας:

"Έχουμε την Κυριακή απέναντι στη Δόξα Δράμας ένα κρίσιμο ματς, όπως άλλωστε είναι όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Στους δύο προηγούμενους αγώνες, απέναντι σε αντιπάλους με πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, είχαμε ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Τα παιδιά παρόλα αυτά έπαιξαν πολύ καλά και έδειξαν ότι η θέση που κατέχει η ομάδα στη βαθμολογία είναι πλασματική. Αυτό που μετράει όμως είναι να μαζέψουμε βαθμούς και να δούμε στο τέλος τι θα γίνει".