ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις στο φετινό ξεκίνημα του πρωταθλήματος

Σε αναβολή όλης της αγωνιστικής δραστηριότητας οδηγήθηκε η διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας λόγω της πολυήμερης βροχόπτωσης που μετέτρεψε τα γήπεδα σε λίμνες. Λόγω ακατάλληλων συνθηκών λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές έμειναν στα σπίτια τους και όλο το πρωτάθλημα θα πάει μια εβδομάδα πίσω χωρίς να χρειαστεί εμβόλιμη αγωνιστική.

Αναφορικά με την εικόνα που έδειξαν οι ομάδες τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, αναμφίβολα αυτή που ξεχώρισε ήταν η Νάουσα. Είναι η μόνη ομάδα που σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Επίσης είναι η ομάδα που έχει μέχρι τώρα την καλύτερη επίθεση, με 17 τέρματα, αλλά και την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις ένα τέρμα. Η Νάουσα κέρδισε στο γήπεδό της τον Κοπανό (4-1) και την Κουλούρα (8-0) ενώ εκτός έδρας επιβλήθηκε του ΆχθουΑρούρη (0-5). Η Νάουσα λοιπόν ξεκίνησε με επίδειξη δύναμης αλλά περιμένουμε να δούμε την αγωνιστική εικόνα της κόντρα στις δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

Από τα φαβορί της φετινής χρονιάς είναι η Αγκαθιά. Ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή νίκη κόντρα στο Ροδοχώρι (7-1) αλλά στην συνέχεια προβλημάτισε. Κέρδισε δύσκολα στο Μακροχώρι (0-1) με πέναλτι που αμφισβητήθηκε ενώ στο τρίτο της ματς έκανε γκέλα. Αντιμετώπισε εντός έδρας την Μελίκη και παραχώρησε ισοπαλία (1-1). Η Αγκαθιά είναι από τις δυνατές ομάδες της φετινής Α’ κατηγορίας ωστόσο το θέμα της σταθερότητας στην απόδοσή της είναι το ζητούμενο.

Η έκπληξη των πρώτων αγωνιστικών ήταν η Αγία Μαρίνα. Πολλοί περιμέναμε ότι μετά την καλοκαιρινή της αποδυνάμωση της θα έριχνε σημαντικά την δυναμική της και θα είχε ρόλο κομπάρσου στο φετινό πρωτάθλημα. Στις πρώτες αγωνιστικές όμως έδειξε άλλο πρόσωπο. Ο Φερέιρα Κινγκ με το υλικό που είχε στην διάθεσή του δημιούργησε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και στο πρώτο ματς κόντρα στην Μελίκη (2-0) η ομάδα που έφτιαξε έστειλε το δικό της μήνυμα. Η ομάδα του Κινγκ και στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν, αν και κινδύνευσε, κέρδισε με καλή εμφάνιση στην Κουλούρα (1-3). Στο τρίτο ματς, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, τον Τριπόταμο, αν και πάλεψε για τη νίκη, έχασε το ματς (2-4) στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με την εικόνα που έδειξε μέχρι τώρα, σίγουρα δεν μπαίνει στο κάδρο με τα φαβορί για την άνοδο. Θα είναι όμως ένας ισχυρός αντίπαλος που θα προκαλέσει ζημιές.

Στις φετινές εκπλήξεις, συμπεριλαμβάνεται και η Μελίκη. Το καλοκαίρι κάνοντας μεταγραφή «παραλή» πρόεδρο, προπονητή με εμπειρία μεγαλύτερων κατηγοριών και παίκτες σε θέσεις κλειδιά, δημιούργησε μια εικόνα πρωταθλητισμού. Ένα ματς ωστόσο ήταν αρκετό για να διαλύσει την συνεργασία που χτίστηκε πάνω σε…γυάλινα πόδια. Η ήττα στην Αγία Μαρίνα (2-0) «γκρέμισε» την συνεργασία με τον παράγοντα που πατούσε σε…δυο βάρκες, αθλητές που έφερε ο «παραλής» πρόεδρος έβγαλαν εισιτήριο επιστροφής και η Μελίκη βγήκε από το κάδρο των φαβορί. Παρά την αποδυνάμωση που ακολούθησε κόντρα στον Τριπόταμο(2-2) και την Αγκαθιά(1-1) έδειξε ότι παραμένει σκληρό καρύδι. Το επόμενο διάστημα απομένει να δούμε πόσο θα την επηρεάσει το καλοκαιρινό διοικητικό πείραμα.

Ομάδα ερωτηματικό είναι ο Τριπόταμος. Αν και ενισχύθηκε σημαντικά δεν έχει βρει ακόμη την δρόμο του. Στο ματς της πρεμιέρας παραχώρησε ισοπαλία στο Μακρόχωρι (1-1) ενώ ισόπαλο ήταν και το επόμενο ματς στην Μελίκη (βέβαια αν είχε δοθεί το πέναλτι στον Έξαρχο το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό). Στο ματς της Αγίας Μαρίνας ο Τριπόταμος έδειξε βελτιωμένος. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, είχε διάρκεια στην απόδοσή του και πήρε μια δύσκολη νίκη (2-4). Η σταθερότητα στην απόδοση είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Τριποτάμου στην συνέχεια.

Μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε πρωτάθλημα, φέτος μάλλον θα περιοριστεί σε χαμηλή πτήση. Το Ροδοχώρι κατέβασε ταχύτητα φέτος και δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Δέχθηκε μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα στην Αγκαθιά (7-1), ηττήθηκε στα…σημεία στον Κοπανό (3-2) και έμεινε στο 0-0 κόντρα στον ΆχθοΑρούρη στο Ροδοχώρι. Ψάχνει να βρει τον εαυτό της και αναμένεται βελτίωση το επόμενο διάστημα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"