ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Η 1η αγωνιστική της Β' φάσης με την... ματιά της "Κ"

Πρεμιέρα είχαμε το Σάββατο στους αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ, του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με την Αγκαθιά να είναι η κερδισμένη της αγωνιστικής, αφού με τη νίκη της επί της Νάουσας, ξέφυγε τρεις βαθμούς από τον δεύτερο Τριπόταμο, που προχθές είχε το ρεπό του. Σημαντικός και ο βαθμός που πήρε η Κουλούρα μέσα στο Μακροχώρι, στην προσπάθειά της στα πλέι άουτ, όπου ο Άχθος Αρούρης μετά τη νέα του ήττα, από τον Κοπανό αυτή την φορά, δύσκολα θα σώσει την παρτίδα.

Μελανό σημείο της αγωνιστικής, ο σοβαρός τραυματισμός του έμπειρου αμυντικού της Αγκαθιάς Νίκου Τζιμογιάννη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι, σε μία φάση στο τέλος του αγώνα με τη Νάουσα, κάτι που θα του στοιχίσει την απουσία του από τους επόμενους αγώνες ης ομάδας του, κάτι φυσικά που θα είναι μεγάλο πλήγμα για αυτή.

Φτωχή η αγωνιστική, αφού ο αριθμός των τερμάτων που σημειώθηκαν ήταν μονοψήφιος, μόνο εννέα, χωρίς παίκτη να πετυχαίνει περισσότερα από ένα τέρμα. Σκόραραν οι δύο πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα Κίτσας Γ. της Αγκαθιάς και Αργυρόπουλος Μ. της Μελίκης.

Σε γενικές γραμμές η διαιτησία τα πήγε καλά, με τον σουπερλιγκάτο Τσιμεντερίδη από την Κοζάνη, να έχει να διαχειριστεί δύο δύσκολες φάσεις στο ντέρμπι, ο οποίος των πλέι οφ.

Την επόμενη αγωνιστική, το παιχνίδι ανάμεσα στη Νάουσα και τον Τριπόταμο το Σάββατο, θα ξεκαθαρίσει πολλά, σε ότι αφορά την παραμονή του ΦΑΣ στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, έστω και μαθηματικά, ενώ ένα άλλο παιχνίδι, αυτό της Κουλούρας με τον Άχθο Αρούρη, θα ξεκαθαρίσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή των φιλοξενουμένων στην κατηγορία.

Αγωνιστικά τώρα, για τα πλέι οφ, σημαντική νίκη για την συνέχεια σημείωσε η Αγκαθιά, η οποία επικράτησε με 1-0 της Νάουσας και πήρε το πρώτο ντέρμπι. Εκτός από τους τρεις βαθμούς, η Αγκαθιά έριξε με τη νίκη της τη Νάουσα στο καναβάτσο, αφήνοντας την πίσω της οκτώ βαθμούς, διαφορά που δύσκολα θα καλυφθεί. Όμως οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για μία φάση στο 88΄ακύρωσης τέρματος και μάλλον έχουν δίκαιο.

Με το … δεξί ξεκίνησε την φάση των πλέι οφ η Αγία Μαρίνα, η οποία με δύο γρήγορα τέρματα στο πρώτο ημίωρο, πήρε τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας εντός έδρας της Μελίκης, που ισοφάρισε πριν την λήξη του πρώτου 45λέπτου, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Για τα πλέι άουτ, ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του Μακροχωρίου με την Κουλούρα, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο δεύτερο μέρος, όμως να μην δεν κατορθώνουν να κρατήσουν το προβάδισμά τους, μιας και η Κουλούρα ισοφάρισε και πήρε τον πολύτιμο βαθμό.

Στο άλλο παιχνλιδι για τα πλέι άουτ, ο Κοπανός επικράτησε 0-3 του Άχθου Αρούρη και πήρε τους τρεις βαθμούς, με το γηπεδούχους να βλέπουν το έργο τους για παραμονή στην κατηγορία να γίνεται ακόμη δυσκολότερο, κάτι που αν δεν καταφέρουν, θα μας λείψουν πραγματικά από την μεγάλη κατηγορία του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

ΑΓΚΑΘΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ 1-0

Σκόρερ: 74’ Κίτσας Γ. (πεν)

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΜΕΛΙΚΗ 2-1

Σκόρερ: 14’ Κούβαρος 1-0, 26’ Παπαδόπουλος 2-0, 36’ Αργυρόπουλος Μ. 2-1

Διαιτητής: Μαυρίδης

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΚΟΥΛΟΥΡΑ 1-1

Σκόρερ:61′ Χασιώτης 1-0, 76′ Μαργαρίτης 1-1

Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ – ΚΟΠΑΝΟΣ 0-3

Σκόρερ: 38’ Λύτης, 76’ Ορμανίδης Σ., 90’ Οικονόμου Χ

Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"