ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 4713 φορές

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕΠ: Το πρώτο τοπικό ντέρμπι πριν από 32 χρόνια!

Το kerkidasport.gr σας γυρίζει πίσω 32 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 1991, όταν το Δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας φιλοξένησε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Βέροιας και ΑΕ Ποντίων.

Ήταν το πρώτο επίσημο ματς με αντιπάλους δύο ομάδες της Ημαθίας σε Εθνικές κατηγορίες, που έγινε σε πολύ βαρύ γήπεδο και κάτω από τσουχτερό κρύο (είχε προηγηθεί χιονόπτωση), στο οποίο νικητές ήταν οι "κιτρινομπλέ" με το θριαμβευτικό 4-1!

Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ, τις συνθέσεις και τα παραλειπόμενα εκείνης της αναμέτρησης, που έγινε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής κατηγορίας:

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 1991

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡ.: 1-4

ΣΚΟΡΕΡΣ: 2’ Καραπιπέρης (1-0), 16’ Γεωργούλης (1-1), 21’ Θ. Παπαδόπουλος (1-2), 30’ Ακριβόπουλος (1-3), 90’ Νταμπίζας (1-4)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπάρκας (Σερρών)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΠ ΒΕΡ.: ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ, Αϊρατζής, Παπαναστασίου, Τσιουγγαρής, Μουρατίδης, Τζιώκας, ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ, Τσιούχας, Γεωργούλης (69’ Μπουρνάκας), ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ, (85’ Τσαλίκης), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

ΒΕΡΟΙΑ: Μιχαηλίδης, Τερζής, Τσιότρας, Γ. Κωνσταντινίδης, Μαντζιούνης, Παγγούρας (59’ Γ. Παπαδόπουλος), Κρητίδης (68’ Τρούπκος), Αδαλόγλου, ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ, Τερζόπουλος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τυχεροί μπορούν να χαρακτηρισθούν οι 2000 περίπου θεατές, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και κατέβηκαν στο Εθνικό στάδιο για να παρακολουθήσουν το τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα στις δύο βεροιώτικες ομάδες που έληξε με περιφανή θρίαμβο της ΑΕΠ η οποία συνέτριψε την άλλοτε κραταιά «βασίλισσα του Βορρά» με το βαρύ σκορ των 4-1 τερμάτων.

Λέμε τυχεροί, γιατί είδαν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλά γκολ, χαμένες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το πέναλτι του Καραπιπέρη στο 47’ (απέκρουσε ο Ατματζίδης) και συγκλονιστικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και καλυμμένος με χιόνια.

Να σημειωθεί πως από το 42’ η ΒΕΡΟΙΑ έπαιξε με ένα παίκτη λιγότερο, μιας και αποβλήθηκε ο Κωνσταντινίδης.