ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1271 φορές

Η Βέροια δεν αντέχει άλλα «παιχνίδια» στην πλάτη της

Τρεις στροφές απέμειναν ακόμα για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 της Γ΄ Εθνικής, που βασικά ήταν στραμμένο το ενδιαφέρον των φίλων της Βέροιας.

Μια αγωνιστική χ ρονιά που γράφτηκε με τα μελανότερα χρώματα για την ένδοξη ιστορία της «βασίλισσας» του βορρά που, επαναλαμβάνω, συγκαταλέγεται μέχρι σήμερα στις 10 καλύτερες επαρχιακές ομάδες στο ανώτερο επίπεδο της Α΄ Εθνικής και της Supeleague.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα της Βέροιας, εκτός απροόπτου, θα «κοσμεί» τα γήπεδα της Ημαθίας καθώς θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Μια εξέλιξη που δεν ευχαριστεί κανέναν!!!

Ελπίζω και το πιστεύω πως η Α΄ κατηγορία θα είναι το φινάλε μιας κατρακύλας και η απαρχή μιας αναγέννησης, με νέα δεδομένα, και με μια αισιοδοξία πως όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, ήταν έκανα κακό παρελθόν, μια εφιαλτική ανάμνηση.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ κάποιες αντιδικίες που υπάρχουν μεταξύ της επίσημης Βέροιας που ηγείται ο Αγάπιος Αναστασιάδης και κάποιων πρώην συνεργατών της, πρώην, ΠΑΕ. Κάποια «παιχνίδια», να μου επιτραπεί η έκφραση, που γίνονται στην «πλάτη» της ιστορίας της Βέροιας. Κάποια «παιχνίδια» που θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και όχι τους σκοπούς της «βασίλισσας» του βορρά.

Οι πρώην έμμισθοι, λοιπόν, ζήτησαν και πήραν την άδεια από τον Αχιλλέα Μπίκα, να επαναδραστηροποιήσουν, αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ Κουλούρας. Βασικά με παίκτες νεαρής ηλικίας και υποδομές που δεν θα έχουν σχέση με την ομάδα της Βέροιας. 

Αυτή η ενέργεια προκάλεσε την δυσαρέσκεια και την αντίδραση του Αγάπιου Αναστασιάδη ο οποίος όταν ανέλαβε τη Βέροια πριν εννιά μήνες περίπου, θεώρησε αυτονόητο ότι μαζί με την μεγάλη ομάδα «κληρονομεί» και τον ΠΑΟΚ Κουλούρας, καθώς συντηρούνταν και λειτουργούσε από την οικογένεια Μπίκα, ταυτόχρονα με την ΠΑΕ. 

Με δύο λέξεις ο Αγάπιος Αναστασιάδης με την ανεξάρτητη λειτουργία του ΠΑΟΚ Κουλούρας, είναι σαν να κόπτεται ο …ομφάλιος λώρος με την «βασίλισσα» του βορρά.

Από την άλλη πλευρά αυτοί που ζήτησαν και πήραν την άδεια από τον Αχιλλέα Μπίκα να «τρέξουν» τον ΠΑΟΚ Κουλούρας θεωρούν πως οι δύο ομάδες δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους.

Πιστεύω ότι η αίσθηση που υπήρχε αυτά τα χρόνια, είναι ότι ο ΠΑΟΚ Κουλούρας ήταν ένα «υποκατάστημα» της Βέροιας, με το σκεπτικό πως τα μικρά παιδιά από θα εκπαιδεύονταν στα τμήματα υποδομής, θα έπαιρναν το «βάπτισμα» σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, «σκαλοπάτι» για την Κ19 και την επαγγελματική ομάδα.

Αν το δούμε όμως με το …νομικό κριτήριο, η Βέροια και ο ΠΑΟΚ Κουλούρας είναι μεταξύ τους δύο διαφορετικά πράγματα και έχουν την ξεχωριστή αυτοτέλειά τους.

Το ζητούμενο είναι με ποιες προϋποθέσεις έδωσε την διαχείριση του ΠΑΟΚ Κουλούρας ο Αχιλλέας Μπίκας. Θα έχει τον πρώτο λόγο η Βέροια όταν αυτή θα ενδιαφερθεί για κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές; Ή η διοίκηση του Κουλούρας θα της ενδιαφέρει να πουλάει παίκτες σε άλλες ομάδες, χωρίς η Βέροια να έχει κάποιο πλεονέκτημα;

Γιατί στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν τέτοια παραδείγματα!!!

Αυτοί οι προβληματισμοί πιστεύω ότι πρέπει να διαλευκανθούν. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η …ήρα από το σιτάρι και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί η Βέροια δεν αντέχει κι άλλα παιχνίδια σε βάρος της. Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει οντότητα και πάντα στην συνείδηση του κόσμου έχει την προτεραιότητα.

Η «βασίλισσα» του βορρά, είμαι πεπεισμένος πως θα περάσει σαν «αέρας» από την Α΄ κατηγορία γιατί πιστεύω ότι είτε με ηγέτη τον Αγάπιο Αναστασιάδη, είτε με τον σχηματισμό μιας, ξεχωριστής, νέας διοίκησης, θα επιστρέψει στην Γ΄ Εθνική. Και όταν επιστρέψει, τότε η «κουβέντα» θα γίνει σε άλλο επίπεδο. Γιατί η Βέροια είναι γωνιακό μαγαζί, και όπως είπε πρόσφατα σε «πηγαδάκι» δημοσιογράφων ο πρώην Διευθυντής των γραφείων της ΠΑΕ Κώστας Ραχαβέλιας «η Βέροια σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια, θα βρει και πάλι τον δρόμο της, γιατί έχει υποδομές και σαν όνομα και σαν εγκαταστάσεις, που δεν έχουν άλλες ομάδες».

Το είπε ένας άνθρωπος που ως επαγγελματίας του χώρου, γνωρίζει το αντικείμενο. Πολύ, δε, μεγαλύτερη αξία έχουν τα λόγια του, από την στιγμή που δεν είναι βεροιώτης, αλλά Καρδιτσιώτης!!!                

Πανάξια πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ημαθίας αναδείχθηκε η ΑΕ Αλεξάνδρειας. Ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, με την καλύτερη οργάνωση. Άλλωστε διοικείται από μια έμπειρη και ποδοσφαιρική οικογένεια, του Τάκη Παπαδόπουλου.

Μάλιστα σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και εύχομαι να την πετύχει, γιατί η Ημαθία και το ποδόσφαιρό της έχει ανάγκη από εκπροσώπηση, έστω σ΄ αυτήν την κατηγορία. 

Απλά με την παρουσία των φιλάθλων ολόκληρη την χρονιά στους αγώνες της Αλεξάνδρειας, προβληματίζομαι αν ο Τάκης Παπαδόπουλος και οι γιοί του θα έχουν το κουράγιο και την ψυχική δύναμη να «τρέξουν» την ομάδα στην Γ΄ Εθνική.

Εκτός και αν αυτές τις μέρες προκύψουν κάποιοι Αλεξανδρινοί οικονομικοί παράγοντες και προσφέρουν και τις δικές δυνάμεις.

Ίδωμεν!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας