ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Φέτος ο Προκριματικόςόμιλος για την Α’  Εθνικήέγινε από τις 20 έως 23 Απριλίου 2017 στην πόλη της Φλώρινας. 

  

Για πρώτηφοράβρέθηκανταυτόχροναόλες οι ομάδεςμαζίόπουρίχτηκαν στον αγώνα από την πρώτηέως την τελευταίαμέρα του πρωταθλήματοςδείχνοντας το υψηλόεπίπεδο των σκακιστώντης ένωσης μας σε όλα τα ηλικιακάεπίπεδα.

Η ομάδα της Βέροιαςπαρόλο πουπήγε με μερικέςελλείψεις στις αναπτυξιακέςσκακιέρες (λόγω μαθητικών υποχρεώσεων)κατάφερε να έχει πολύ καλάαποτελέσματααλλα και γενικά πολύ καλήπαρουσία. Δυστυχώς οι κληρώσεις δεν ήταν και πολύ ευνοϊκές με αποτέλεσμα να παίξουμεμόνο 5 αγώνες από τους 6 και να βρεθούμε στην 7ηΘέσηκάτω από ομάδες που είχαμεκερδίσει.

Ως προς το αγωνιστικόμέρος η ομάδα της Βέροιαςαντιμετώπισεσχεδόν τις καλύτερεςομάδες του πρωταθλήματος.Έπαιξε με την φετινή Πρωταθλήτρια Λ.Π ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», ΣΑΠ « ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ» , ΣΟΠΚΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ. Ηκαλήπαρουσία στις ανδρικέςσκακιέρεςΚΑΔΟΓΛΟΥΝ. ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Α., ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛ. , ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ Γ., ΓΚΟΓΚΟΣ ΔΗΜ.κατάφεραν να αποσπάσουν στην ουσίαπάνω από το 50% μια απόδοση που τους κατατάσσει ανάμεσα στις καλύτερεςσκακιέρες στην κατηγορία τους. Την  γυναικείασκακιέραανέλαβε η μικρήΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ Κ.,που απέσπασε τις καλύτερεςκριτικές από τις έμπειρες και υψηλούεπιπέδουαντιπάλους της,μαζί με την έμπειρη και ταλαντούχαΤΣΙΑΒΟΥ ΡΑΦ. όπου επέστρεψε δυναμικά στο αγωνιστικό τερέν. Με την καλύτερηαπόδοση στις νεανίδες η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ Χ.απέσπασε 3 βαθμούςέχονταςμόνο μια ήττα στους 5 αγώνες. Δυνατοί οι τρεις έφηβοιαφούαπέσπασανβαθμούς από τους καλύτερουςστις κατηγορίες τους ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜ.,ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΠΑΝ. και ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΧΡ. ήταν ο φόβος των αντιπάλων τους. Οι αναπτυξιακέςσκακιέρεςήταν αυτές που σε κάθε αγώναέδιναν το μήνυμα της νίκηςαφούαποσπούσανσχετικάγρήγοραεύκολαπόντους για όλη την ομάδα.

Το θετικό όλης της διοργάνωσης ήταν ότι η ομάδα της Βέροιαςέδειξε ότι είναι μια ισχυρή και υπολογίσιμηομάδα για τους αντιπάλους της μια και αυτό που έχει είναι το υψηλόεπίπεδο όλων των παικτών της και το θετικόκλίμα που έχειόλη η ομάδα με την άψογησυνεργασία σε όλα τα επίπεδα της.

Τέλοςόλες οι ομάδες περιμένουν με αγωνία την επόμενηχρονιά για να συμμετέχουν σε αυτόν τον πολύ επιτυχημένοθεσμό.