ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Mε επιτυχία διεξήχθη το διεθνές σεμινάριο του ΤΕΤΡΑΘΛΟΥ

Διεξήχθη στην πόλη της Βέροιας από 28 έως 30 Απριλίου και στο Φιλίππειο Αθλητικό Στάδιο  της Βέροιας, Διεθνές σεμινάριο του Τετράθλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία και τον ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η διοργάνωση οργανώθηκε από την Ε.ΟΜ.Τ. σε συνεργασία με τον ΚΑΠΑ Βέροιας τον πρόεδρο κ. Διαμαντή Στέργιο και τον προϊστάμενο του Φιλίππειου Σταδίου κ. Αλεξανδρίδη Ρωμύλο.

Οι συμμετέχοντες από τις χώρες μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας ήταν: Γερμανία, Κύπρος,  Ρωσία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Αργεντινή, Ν. Ζηλανδία.

Από Ελληνικής πλευράς τα Ελληνικά σωματεία που συμμετείχαν ήταν τα κάτωθι:   Ημαθίας, Ελ-Λήν, Μαχητής, Ωρίων Βελεστίνο, Αριστοτέλης Σκοπέλου, Μακεδονία, Ν. Μακρής, Διαγόρας, Νάουσας, Ελευσίνας Ιεράπετρας, Λεοντόκαρδος, Ερμής και Ανάληψης.        

Συμμετείχαν 110 Εκπαιδευτές, Προπονητές και αθλητές και δίδαξαν οι GrandmastersHectorMarano(Αργεντινή), UngKimLan(Γερμανία) και ο Mst. PaulMcPhail(Ν. Ζηλανδία). Στην διάρκεια του σεμιναρίου παρευρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος Ο GrandmasterPaulWeiler, Α’ Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διήρκησε τρεις ημέρες ώρες με πράξη και θεωρεία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες σε όλα τα επίπεδα.

Από πλευράς επισήμων των χωρών μελών ήταν οι κάτωθι: Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Mst. Λαζαρος Τσιλφίδης, Πρόεδρος της Βουλγάρικης Ομοσπονδίας, κ. VenchislavIgnatov, και ο Γ.Γ. κ. YavorTasev, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Ναζίρης,  Μέλος του Δ.Σ. της Σλοβένικης ομοσπονδίας κ. HasanIbric, Μέλος του Δ.Σ. της Ουγγαρίας κ. PeterSzasz, Το μέλος του ΔΣ της Μολδαβίας κ IonPostouκαι OΓ.Γ. της Ισραηλινής Ομοσπονδίας κ. LeonardoOrosDuek.

Οι αποστολές των χωρών και ελληνικών σωματείων διέμειναν στα ξενοδοχεία της Βέροιας, ΄΄Βεροιόπολις΄΄, ΄΄Μακεδονία΄΄, ΄΄Βίλλα Ελιά΄΄, ΄΄Καψάλης΄΄, ΄΄Le-Bijou΄΄ και της Νάουσας ΄΄Εσπερίδες΄΄. Οι διαμένοντες στην πόλη της Βέροιας και της Νάουσας ήταν διακόσιοι πενήντα από τις 27/4 έως και τις 1/5. Πολλοί γονείς των μελών συνόδευσαν τα παιδιά τους απολαμβάνοντας ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο στην πόλη της Βέροιας και Νάουσας.

Η διοργάνωση έγινε στα πρότυπα των διεθνών διοργανώσεων σεμιναρίων και επιβλέποντες ήταν παρατηρητές της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διότι το διεθνές σεμινάριο διεξαγόταν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η διεθνής ομοσπονδία είχε την αρμοδιότητα και τον έλεγχο του τεχνικού περιεχομένου ενώ η ελληνική ομοσπονδία είχε την αρμοδιότητα της φιλοξενίας τηρώντας το πρωτόκολλο των διεθνών διοργανώσεων.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου ανταλλάχτηκαν απόψεις για την πορεία του αθλήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στο IICήταν δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (InternationalQuadrathlonFederation– I.Q.F., Ζυρίχη Ελβετίας) GMWeiler, Mst. Tsilfidisκαι τρία μέλη της Τεχνικής Επιτροπής GMMarano, GMLanκαι MstMcPhail.  

Το Σάββατο 29/4 δόθηκε δεξίωση στο ξενοδοχείο ΄΄Βεροιόπολις΄΄ με επισήμους του σεμιναρίου αλλά και των τοπικών αρχών. Την δεξίωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας κ. Διαμάντης Στέργιος, η εκπρόσωπος του δημάρχου της Βέροιας και Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Χριστίνα Γαϊτάνου, η εκπρόσωπος της Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυρίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο εκπρόσωπος της Μεραρχίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Νάουσας κ. Νικόλαος Παλαμούτης, η Διευθύντρια του ΚΑΠΑ Βέροιας κ. Αθανασία Γιαμουστάρη και ο Προϊστάμενος του Φιλίππειου Σταδίου κ. Ρωμύλος Αλεξανδρίδης 

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου και μετά από εξεταστική διαδικασία προήχθη σε Μάστερ 7ου βαθμού ο κ. Πανταζής Κώστας από την Αθήνα.

Οι εντυπώσεις των μελών ήταν άριστες και οι εκπαιδευόμενοι μετά την σύνταξη του ερωτηματολογίου ξεπέρασαν πολλές προσδοκίες. Τα σχόλια σε διεθνές επίπεδο ήταν άριστα από πλευράς διοργάνωσης. Άριστα ήταν επίσης και τα σχόλια της φιλοξενίας των ελληνικών ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας και Νάουσας. Τα μέλη της διοίκησης της ελληνικής ομοσπονδίας αλλά και της τεχνικής επιτροπής βοήθησαν με τον καλύτερο εαυτό τους. Η οργανωτική επιτροπή ήταν, GMΠαναγιώτης Γιαλαμάς, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Τζικαλάγιας. Την διοργάνωση σε τοπικό επίπεδο βοήθησε ο Α.Σ. Τέτραθλον Ν. Ημαθίας.   

Το Δ.Σ. της Ε.ΟΜ.Τ. ευχαριστεί τον Δήμο Βέροιας και την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας για την διοργάνωση και την σύνταξη των φακέλων σε όλες τις αποστολές, τον ΚΑΠΑ Βέροιας και Φιλίππειο Στάδιο για την συμβολή τους και την αμέριστη συμπαράσταση, το υπαλληλικό προσωπικό του Σταδίου, τους επισήμους που παρευρέθηκαν στην δεξίωση, τα ελληνικά σωματεία και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, το Δ.Σ. της Ε.ΟΜ.Τ. και την Τεχνική Επιτροπή.