ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Η αμήχανη στιγμή που επιλέγει να μην χαιρετήσει γραμματέα του ΣΕΓΑΣ

Αποθεωτική υποδοχή περίμενε τον Μίλτο Τεντόγλου στο ξενοδοχείο της ελληνικής ομάδας, μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο μήκος. 

Με το τελευταίο του άλμα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του. Προσγειώθηκε στα 8,52 μ., για ναα αφήσει δεύτερο τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ (8,50 μ.), αν και λίγο αργότερα είχε νεύρα με τον εαυτό του, καθώς εξαιτίας ενός λάθους που έκανε στην προσγείωση δεν έφτασε στα 8,70 μ. που πίστευε ότι μπορούσε να πετύχει στην τελευταία του προσπάθεια.   

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή στη Βουδαπέστη. Εκεί, του επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, αλλά υπήρξε και μια αμήχανη στιγμή. Όχι για τον πρωταθλητή. 

Την ώρα που ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε έξω από το ξενοδοχείο, υπό χειροκροτήματα, ο πρώτος που έσπευσε να τον χαιρετήσει ήταν ο Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος είναι ο Α’ ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ. Λογικά, δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε: ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους έκανε έναν ελιγμό και τον απέφυγε. 

Κατά τα φαινόμενα, ίσως ο 25χρονος να ήθελε να δεχθεί πρώτα τα συγχαρητήρια της οικογένειάς του, που είχε ταξιδέψει από τα Γρεβενά. Οι γονείς του, η αδελφή του, οι παππούδες του, μαζί με άλλους συγγενείς, έζησαν από κοντά τον θρίαμβο του Μίλτου Τεντόγλου. 

Εκεί τον περίμεναν και άλλα μέλη της ομάδας, ενώ έδωσαν στον 25χρονο ένα ποτήρι μπίρα και τσούγκρισε με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη Βουδαπέστη, το χάλκινο στα 35 χλμ. βάδην. 

Μίλτος Τεντόγλου: Συμπλήρωσε τη χρυσή συλλογή 

«Το μόνο χρυσό μετάλλιο που μου έλειπε είναι τώρα δικό μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου μετά τη μεγάλη επιτυχία του. 

Με την εκπληκτική εμφάνισή του στη Βουδαπέστη, στα 25 του ο πρωταθλητής του μήκους έχει ήδη κατακτήσει κάθε χρυσό μετάλλιο. Έχει αναδειχθεί Ολυμπιονίκης, όπως και παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό στίβο. 

Γουέιν Πίνοκ: Ήξερα για τι είναι ικανός 

Την ώρα που ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε την τελευταία του προσπάθεια στον τελικό του μήκους, ο μεγάλος του αντίπαλος- Γουέιν Πίνοκ- τον χειροκροτούσε. Αλλά και ο Έλληνας πρωταθλητής, αμέσως μετά, έδινε ρυθμό στον Τζαμαϊκανό, που θα μπορούσε να του πάρει το χρυσό από τα χέρια. 

Μετά τον τελικό, ο Πίνοκ αναγνώρισε τη μεγάλη κλάση του αντιπάλου του. «Όταν τα κατάφερε, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αλλά βέβαια… μπορούσα. Ξέρω για τι είναι ικανός», δήλωσε ο Τζαμαϊκανός, αναφερόμενος στον Τεντόγλου. 

«Ήξερα ότι το έχει, αλλά δεν γνώριζα αν θα το έκανε, αν θα το πετύχαινε εκείνη τη στιγμή», συμπλήρωσε και δήλωσε ικανοποιημένος με το αργυρό μετάλλιό του. «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Παρακολουθώντας αθλητές όπως ο Τεντόγλου μου έδωσε κίνητρο για να φτάσω στην κορυφή. Και τώρα είμαι εκεί, σχεδόν εκεί», κατέληξε. 

ΠΗΓΗ