ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στον Κολινδρό τίμησαν τον Κ. Χειμωνίδη - Συμμετείχαν πρωταθλητές στίβου στην εκδήλωση

Την Κυριακή 26-11-2023 σε μια σεμνή εκδήλωση ο Κολινδρός τίμησε τον πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος, προπονητή, μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και μέλος της εθνικής ομάδας χιονοδρομίας, καθηγητή της Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ), Κώστα Χειμωνίδη, ο οποίος υπηρέτησε την περίοδο 1964-1967 ως καθηγητής-γυμναστής στο Γυμνάσιο Κολινδρού.

Μια συνδιοργάνωση της Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού, του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού (ΔΗΦΟΠΑΠ) και του Ομίλου Αθλητών και Φίλων Κώστα Χειμωνίδη.

Ο Κολινδρός, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Ομάδας Επιστημόνων, τιμά έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ενέπνεε στους μαθητές την αγάπη για την άσκηση και τον σεβασμό προς τον μαθητή - συναθλητή. Ήταν σεμνός- παρά τις μεγάλες του επιτυχίες- χαμηλών τόνων χαρακτήρας αλλά υψηλών επιτεύξεων άνθρωπος.

Ο Γιώργος Παπαϊακώβου, πρώην καθηγητής στίβου ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ, αθλητής του Κώστα Χειμωνίδη, πρωταθλητής στο μήκος, σε μια εξαιρετική εισήγησή του αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο αθλητή, προπονητή, δάσκαλο και άνθρωπο. Παρουσίασε διεξοδικά την αθλητική του πορεία και τον εξήρε για τον μεγάλο αριθμό αθλητών που οδήγησε στον πρωταθλητισμό σε αθλήματα του στίβου.

Ο επόμενος ομιλητής, ο φιλόλογος Τανακίδης Λαέρτης, πρώην καθηγητής Γυμνασίου Κολινδρού,κατά την ίδια περίοδο με τον Κ. Χειμωνίδη, τον οποίο παρουσίασε ο μαθητής του, ο κολινδρινός πανεπιστημιακός Αχιλλέας Παππουτσής, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του και στο εκπαιδευτικό του έργο ειδικά κατά την θητεία του στο Γυμνάσιο Κολινδρού. Καταλήγοντας ανέφερε: «Ο Χειμωνίδης εν ζωή έφυγε από τον Κολινδρό διωκόμενος και με την σημερινή τιμητική σας προς αυτόν εκδήλωση, μετά θάνατον επιστρέφει τιμώμενος».

Τόσο ο Μπακάλμπασης Ορέστης, πρωταθλητής στο ύψος, πρόεδρος του Ομίλου Αθλητών και Φίλων του Κώστα Χειμωνίδη, όσο και ο Νίκος Μεντηλίδης πρωταθλητής επίσης στο ύψος και προπονητής μπάσκετ, αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες του Ομίλου και στο έργο του προπονητή τους Κώστα Χειμωνίδη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι πρωταθλητές, μαθητές του Χειμωνίδη: Μασμανίδης Θεόφιλος, Σπανός Νίκος και Ηρακλής Παπουγένης, όπως και οι -με κολινδρινή καταγωγή αθλητές του - Χασιαπέτης Χαράλαμπος και Λακασάς Σωτήρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Δήμου, Πλασταράς Κωσταντίνος και Σολοποτιάς Θωμάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Κομπατσιάρης και εκπρόσωποι φορέων.

Η Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού ευχαριστεί: α. Τον Όμιλο Αθλητών και Φίλων του Κώστα Χειμωνίδη ,β. τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, γ. το ΚΑΠΗ Κολινδρού, δ. την Olympia Electronics και ε. τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού «Νικόλαος Λούσης» για την συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.