ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Λουκέτο" σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα!!!

Μαύρη ημερα για την δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Το απόγευμα γνωστοποιήθηκε ότι μπαίνει λουκέτο στην εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει δεκάδες απολύσεις.

Λιγο αργοτερα έγινε γνωστο ομως ότι στην αναστολή της λειτουργίας της προχωρά και η εφημερίδα Metrosport, η μοναδική καθημερινη αθλητικη εφημερίδα που ειχε απομείνει να εκδιδεται με έδρα στη Βορεια Ελλάδα.

H Metrosport έδινε παραδοσιακά έμφαση στα αθλητικα δρωμενα της Θράκης μας και συνολικά της Βορειας Ελλάδας. Ηταν η μοναδική που ειχε απομεινει μετά τα λουκέτα στα Σπορ του Βορρά και την Αθλητική Μακεδονίας – Θράκης, τα προηγουμενα χρόνια.

Κάλεσμα στην ιδιοκτησία του ομίλου Metromedia προκειμένου να ανακαλέσει τις απολύσεις που έχουν ήδη γίνει και να διασφαλιστούν οι θέσεις και οι όροι εργασίας απηύθυνε η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ένωση:

«Την πρόθεσή του να διακόψει την έκδοση της εφημερίδας Metrosport επιβεβαίωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Metromedia Π. Ανδρώνης.

Σε συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, το ΔΣ τόνισε στον κ. Ανδρώνη ότι οφείλει να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε:
-Τυχόν διακοπή της έκδοσης να μην επιφέρει απομακρύνσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων από τον Όμιλο Metromedia.

-Να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

-Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση εφαρμοστεί στα ΜΜΕ του Ομίλου να μην προκαλέσει βλαπτικές μεταβολές στους όρους εργασίας των εργαζόμενων δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στον Όμιλο Metromedia σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σε αυτόν, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους».

thrakisports.gr