ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στην 5η θέση ο Γκολομέεβ, έχασε για τρία εκατοστά το μετάλλιο
INTIME

Στην 5η θέση ο Γκολομέεβ, έχασε για τρία εκατοστά το μετάλλιο

O πρωταθλητής Ευρώπης το πάλεψε, έκανε μία καλή κούρσα, αλλά οριακά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στα 50 μέτρα ελεύθερο, τερματίζοντας στην 5η θέση, όπως συνέβη και πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πραγματοποίησε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση, που αποτελεί παράσημο στην πλούσια καριέρα του, όμως για λεπτομέρειες δεν κατάφερε να ανέβει ούτε αυτή τη φορά στο βάθρο, καθώς κατέλαβε την 5η θέση, όπως συνέβη και το 2021 στο Τόκιο.

Τα 50 μέτρα ελεύθερο μπορούν να χαρακτηριστούν και ως η κούρσα της… μιας ανάσας. Είναι χαρακτηριστικό πως 39 εκατοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τον πρώτο από τον όγδοο στους Αγώνες του Παρισιού, όπου όλοι οι αθλητές ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και τερμάτισαν σε λιγότερο από 22 δευτερόλεπτα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι με 21.25, ενώ το ασημένιο ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ (21.30). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Φλόρεντ Μαναουντού, που τερμάτισε σε 21.56, με τον Κριστιάν Γκολομέεβ να μένει πίσω του για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με 21.59. Τέταρτος ο Τζος Λιεντό από τον Καναδά με 21.58, ενώ ο Αμερικανός κάτοχος του τίτλου, Κάλεμπ Ντρέσελ, περιορίστηκε στην έκτη θέση.

πηγή: ertsports.gr