ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άνετα στον τελικό η Στεφανίδη - Ιστορική πρόκριση και για Αδαμοπούλου!

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έκανε... προπόνηση στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ, πήρε την πρόκριση και θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο βάθρο μετά από οκτώ χρόνια. Μαζί της και η 23χρονη που πέρασε στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τον αγώνα της. Αφού αρχικά άφησε τα 4 μέτρα και 20 εκατοστά, στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τον πήχη στα 4 μέτρα και 40 εκατοστά. Έπειτα, τον έριξε αρχικά στα 4.55μ., όμως τον πέρασε με τη δεύτερη. Κάπως έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο αγώνα της Τετάρτης (7/8).

Παράλληλα, η Αριάδνη Αδαμοπούλου πέρασε κι εκείνη με την πρώτη τα δύο πρώτα ύψη. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε στα 4.55μ., ένα ύψος που δεν κατάφερε να το υπερβεί. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν αποκλείστηκε. Ο λόγος είναι η ισοβαθμία εννέα αθλητριών που προέκυψε στην 12η θέση. Κάπως έτσι, η 23χρονη Ελληνίδα και άλλες οκτώ που σταμάτησαν στα 4.40μ. πήραν το εισιτήριο για έναν τελικό που θα έχει 20 (!) συμμετοχές.

Τέλος, η Ελένη Πόλακ πέρασε με την πρώτη από τα 4.20μ., όμως είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.40μ. και τελείωσε πρόωρα τον αγώνα της.

ΠΗΓΗ