ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Παρίσι 2024: Στην 7η θέση με… περίπατο η Εθνική πόλο γυναικών
AP PHOTO

Παρίσι 2024: Στην 7η θέση με… περίπατο η Εθνική πόλο γυναικών

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, αποχαιρέτησε με νίκη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, επικρατώντας του Καναδά με 19-10.

Με επιβλητική εμφάνιση και άνετη νίκη 19-10 επί του Καναδά που τηνς έδωσε την 7ην θέση στη γενική κατάταξη, ολοκλήρωσε τη παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Η ελληνική ομάδα επικράτησε 19-10 του Καναδά και κατετάγη 7η στη διοργάνωση του Παρισιού, όπου κυνήγησε την υπέρβαση, χωρίς να τα καταφέρει.

Ελενα Ξενάκη έκανε… θραύση στα 2μ., με δύο γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι (στο πρώτο εκ των οποίων αστόχησε η Βάσω Πλευρίτου) στα πρώτα 11 λεπτά, αλλά χρειάστηκε να ανέβουν και άλλες παίκτριες, προκειμένου η εθνική να πετύχει ένα σερί 3-0 και να ξεφύγει 7-3. Με δύο αναπάντητα τέρματα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Καναδάς μείωσε σε 7-5, αλλά η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο. Μετά το 9-7, στα μισά της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα “έτρεξε” σερί 5-0 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 5-2, 7-3

Πηγή: ertsports.gr