ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μια πρωτότυπη Ημερίδα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων από το Αθλητικό Σωματείο "Αιγές Βεργίνα"

Για ακόμη μια χρονιά το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ διοργάνωσε την Τρίτη (24/9) μία πρωτότυπη Ημερίδα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE (23-30/9), υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και την στήριξη του BeActiveHellas της Γ.Γ.Α..

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Αμφιθέατρου Αλεξάνδρειας, συμμετείχαν 400 μαθητές από σχολεία της Αλεξάνδρειας, της Βέροιας και του Μακροχωρίου.

Μαθητές τυπικής εκπαίδευσης με μαθητές και αθλητές με αναπηρίες «μυήθηκαν» και βίωσαν από κοινού αθλήματα όπως το Laser run, Boccia, Τζούντο, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Ρίψεις καθιστών, Ποδόσφαιρο τυφλών, Ξιφασκία, Καράτε, Ζίου Ζίτσου και με τη συμμετοχή και του Ερυθρού Σταυρού, πήραν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Δώσαμε έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με κινητική αναπηρία, τύφλωση, νοητική υστέρηση, αυτισμό και σύνδρομο down, να συνυπάρξουν και βιωματικά να γνωρίσουν τα αθλήματα. αλλά συγχρόνως να συνειδητοποιήσουν πως όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με τη συνεργασία, τη συνύπαρξη, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, το «Εύ Αγωνίζεσθαι», που είναι το βασικό σύνθημα και νόημα της διοργάνωσης του σωματείου.

Η πρόεδρος του σωματείου Έφη Καραγιάννη έχει καταφέρει να κάνει τη συγκεκριμένη αυτή «γιορτή της ένταξης, της αποδοχής και της συμπερίληψης», ΘΕΣΜΟ για την Ημαθία.

Στη φετινή εκδήλωση, τους μαθητές αλλά και τους προσκεκλημένους, περίμενε μια έκπληξη, καθώς η «χάλκινη» παραολυμπιονίκης του Tae Kwon Do Χριστίνα Γκέντζου, ήταν εκεί με την προπονήτρια της κα Ευαγγελία Βαγγέλογλου και με την παρουσία τους και τις ομιλία τους έδωσαν το σπουδαιότερο μήνυμα προς όλους, όπου είναι να κυνηγάμε τους στόχους μας με πάθος.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε και μίλησε στους μαθητές ο Πρωταθλητής Ελλάδας Κ. Νίκος Χριστοδούλης, ο οποίος σημείωσε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατ. Τ44 στα 10χλμ και η Παραολυμπιονίκης του Ρίο Ανθή Λιάγκου η οποία είχε κατακτήσει την 5η θέση και στο Τόκυο την 8η θέση στην κατ. F33 στο αγώνισμα της σφαίρας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου και οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ομοσπονδιακούς προπονητές, τους τεχνικούς συμβούλους της ομοσπονδίας, το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την πολύτιμη στήριξη τους προς το Σωματείο μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες πρωτότυπες, ξεχωριστές και με πολλές εκπλήξεις δράσεις και εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Το Δ.Σ. του σωματείου