ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

08/03 Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας: Δράση της Γ’ τάξης των Ι.Ε.Β.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.

Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Γ’ τάξη των Ι.Ε.Β., έπειτα από την παρακολούθηση σχετικών φωτογραφιών, δημιουργήσαμε μια αφίσα, η οποία περιέχει σύντομες πληροφορίες για τη θέση της γυναίκας παλαιότερα και σήμερα. Έχοντας λοιπόν μπροστά μας το χθες και το σήμερα, μπορέσαμε εύκολα να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα: Η θέση της γυναίκας βελτιώθηκε σημαντικά, καθώς απέκτησε δικαιώματα και αξία.

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στα Ι.Ε.Β.

Με όποιον τρόπο μπορέσαμε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας , στείλαμε το μήνυμά μας για τη θεσπισμένη μέρα , κατά της βίας και του εκφοβισμού ( bullying ) στο  σχολείο .

Τα παιδιά της Στ΄ με στοιχεία της φύσης  …….

Και μικροί μεγάλοι με τα … σώματά μας φυσικά !

Η Δ’ τάξη των Ι.Ε.Β. φτιάχνει τα δικά της comics!!!

Με αφορμή την εικονογραφημένη ιστορία (comic) «Φρουτοπία» που είδαμε στο βιβλίο της Γλώσσας αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας comics!

Θέλετε να μάθετε πώς;

Θα χρειαστείτε:

χάρακες

μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές

μολύβι, γόμα, ξύστρα

λευκές σελίδες

και… πολύ κέφι!!!

Αρχικά, φτιάξαμε τη δική μας ιστορία η οποία θα μετατραπεί σε comic. Στη συνέχεια πήραμε τις λευκές σελίδες και τις χωρίσαμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια. Σειρά έχει το σκιτσάρισμα… επαγγελματικό όχι αστεία! Μετά ακολούθησε η «εξαγωγή» διαλόγων για τα συννεφάκια…

Χρωματίσαμε τα comics…

Μια τελευταία ματιά… και είναι έτοιμα!!!

Η εφημερίδα της Δ’ τάξης των Ι.Ε.Β.!!!

Το σχολικό παρεάκι της Δ’ τάξης κάθε μήνα εκδίδει τη δική του εφημερίδα!

Μια εφημερίδα με άρθρα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος!

Δείτε τα τεύχη μας!