- ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
- Posted
- Διαβάστηκε 710 φορές
15 Μαρτίου, Ημέρα προστασίας του καταναλωτή
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Καταναλωτή, η Γ’ τάξη των Ι.Ε.Β. ενημερωθήκαμε για το πώς να είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί καταναλωτές, αλλά και για το πώς να διαβάζουμε τις πληροφορίες που μας δίνουν τα διάφορα προϊόντα, αποκρυπτογραφώντας τα σύμβολα.
Ξεκινώντας από το πρώτο σκέλος της δραστηριότητας, κατασκευάσαμε μια αφίσα, η οποία περιγράφει όλα τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν οι διαφημίσεις, προκειμένου να μας πείσουν να προβούμε στην αγορά του προϊόντος που προωθούν.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της δραστηριότητας, αφού σχεδιάσαμε κάποια από τα σύμβολα των ετικετών των προϊόντων, γράψαμε από δίπλα τη σημασία τους. Η δραστηριότητα «έκλεισε» με την καταγραφή των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Από δω και πέρα, θα γνωρίζουμε τι πληροφορίες μας δίνουν οι ετικέτες των προϊόντων και θα είμαστε αρκετά προσεκτικοί.
Τα ονόματά μας… στην Δ΄ τάξη των Ι.Ε.Β.
Ποιος/ Ποια είσαι;
Το όνομά σου είναι μοναδικό.
Τι σημαίνει για σένα;
Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Όλου του κόσμου τα παιδιά», εμείς τα παιδιά της Δ΄ τάξης των Ι.Ε.Β.
ρωτήσαμε τους γονείς μας για να μάθουμε γιατί μας έδωσαν το όνομά μας,
αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο για τη σημασία του ονόματός μας
και τέλος γράψαμε όλοι μας τα συναισθήματά μας για το όνομά μας.
Σχετικά Άρθρα
-
Αθλητικές Μεταδόσεις (10/10): Πού θα δείτε ΑΕΚ – ΟΦΗ, Άρης – ΑΕΚ στο μπάσκετ και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς -
Sportmania: Στυλ και ζεστασιά για τον χειμώνα με τη νέα γυναικεία μπλούζα Body Action -
Αθλητικές Μεταδόσεις Παρασκευής (09/10): Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές στην EuroLeague, Ελλάδα – Αγγλία στις γυναίκες και Bundesliga -
Αθλητικές Μεταδόσεις Πέμπτης (08/10): Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό – Φενέρ και φουλ δράση στα παρκέ



