ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας στα Πόζαρ

Οι μαθητές Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτήριων Βέροιας «Ι.Σαφαρίκας – Ι.Μπαρμπαρούσης» την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ορμώμενοι από τις παρατηρήσεις του ιστορικού Ηρόδοτου (του πρώτου παρατηρητή των θεραπευτικών πηγών Πόζαρ) και τις αναφορές του θεμελιωτή της ιατρικής Ιπποκράτη για τις ιαματικές πηγές, επισκέφτηκαν τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ, όπως είναι ευρέως γνωστά.

Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο παλαιοντολογικό μουσείο των Λουτρών, όπου εκτίθεται μια λαογραφική συλλογή. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο εσωτερικό της λουτρόπολης και γοητευμένοι, από τη ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου, έκαναν το μπάνιο τους στο φυσικό καταρράκτη 20 μ. με ιαματικό νερό νιώθοντας αμέσως τη δράση των θερμών λουτρών στο σώμα τους. Το ειδυλλιακό όμως τοπίο και η ηλιόλουστη μέρα παρότρυναν τους μαθητές να ακολουθήσουν τα πλακόστρωτα μονοπάτια και τις διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες φτάνοντας ακόμη και στα σπήλαια που περιβάλουν την λουτρόπολη!

Αργά το απόγευμα, οι μαθητές των ΙΕΒ έκαναν μια βόλτα στους δρόμους της πανέμορφης πόλης της Έδεσσας και εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία των κατοίκων και τις υπέροχες γεύσεις! Έτσι, παίρνοντας μια  «ζεστή ανάσα ζωής» οι μαθητές των ΙΕΒ επέστρεψαν ανανεωμένοι στα σχολικά τους καθήκοντα.