- ΣΤΟΙΧΗΜΑ
- Posted
- Διαβάστηκε 570 φορές
35 ποδοσφαιριστές έχουν ζητήσει βοήθεια για εθισμό στον τζόγο
Τριάντα πέντε ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που αγωνίζονται την τρέχουσα σεζόν στην Premier League, χρειάστηκε πέρσι να αντιμετωπίσουν με την κατάλληλη θεραπεία τις εθιστικές τους διαταραχές.
Ο εθισμός στον τζόγο ήταν η πιο συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή και ακολούθησε η κατάχρηση ουσιών, αλκοόλ και ναρκωτικών.
Ο εθισμός στον τζόγο δικαιολογείται εν μέρει αν αναλογιστούμε πως το ποδόσφαιρο αποτελεί πλέον ένα άθλημα κορεσμένο στη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών, την ώρα που στο σύστημα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων συνεργάζεται με μία τουλάχιστον επιχείρηση υπηρεσιών τζόγου.
Διάβασε επίσης: Στοίχημα ελληνικές εκλογές 2023 – Υποψήφιοι και προγνωστικά
Σε ότι αφορά των κλινική που παρείχε την απαραίτητη βοήθεια στους 35 ποδοσφαιριστές, πρόκειται για την Sporting Chance που ιδρύθηκε το 2000 από τον θρύλο της Άρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας Τόνι Άνταμς, ο οποίος έχει στο παρελθόν πολεμήσει τον αλκοολισμό και πλέον παρέχει στήριξη σε βετεράνους και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές με διάφορα ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα και φυσικά με ζητήματα εθισμού στον τζόγο. Μεταξύ των παικτών που είναι ευρέως γνωστό πως έχουν ζητήσει βοήθεια για το πρόβλημα του εθισμού στον τζόγο είναι οι Paul Merson, Michael Chopra, Matthew Etherington, David Bentley, Dominic Matteo και πολλές ακόμη εκατοντάδες δημοφιλών ονομάτων.
Ο πρώην τερματοφύλακας της Αγγλίας Πίτερ Σίλτον, έχει μιλήσει ανοιχτά για το προσωπικό του πρόβλημα με τον τζόγο και είναι ένας από αυτούς που έχουν απευθυνθεί στην κλινική Sporting Chance. Η σύζυγός του Steffi σε πρόσφατες δηλώσεις της επισήμανε τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στην συγκεκριμένη κλινική. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο, μιας σοβαρής ψυχικής ασθένειας για την οποία κανένας παίκτης δεν θα πρέπει να ντρέπεται. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι νοσούν είναι να απευθυνθούν στους καταλληλότερους οργανισμούς προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη θεραπεία και βοήθεια. Τα μέλη κάθε οικογένειας, μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην όλη προσπάθεια απεξάρτησης ενός ατόμου, παρά το γεγονός πως πολύ συχνά αποτελούν τα σιωπηλά θύματα στην όλη κατάσταση».
Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο οργανισμός «Players’ Foundation» ξόδεψε πέρσι σχεδόν 4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας προκειμένου να παράσχει συμβουλές και θεραπεία σε 520 παλαίμαχους και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς αποτελούν παίκτες που αγωνίζονται ακόμη στα βρετανικά γήπεδα, ενώ το 5% αφορούσε μέλη των οικογενειών εθισμένων παικτών που βρέθηκαν σε κατάσταση απελπισίας.
Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κρίθηκαν απαραίτητες για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η κατάθλιψη (σχεδόν το 50% των περιπτώσεων), ο εθισμός σε ουσίες (78 παίκτες) και φυσικά ο εθισμός στον τζόγο. Σημειώνεται επίσης πως ανάμεσα στους 520 αθλητές που βοηθήθηκαν συνολικά, οι 40 ήταν γυναίκες (εν ενεργεία αθλήτριες) και εκτός από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, ζήτησαν βοήθεια για ψυχιατρική αξιολόγηση, διαχείριση θυμού, διατροφικές διαταραχές και αυτοκτονικό ιδεασμό.
Βρείτε εδώ: Έλα στο telegram για προγνωστικά και πολλά ταμεία με ένα κλικ»