ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΟΛΕΪ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 468 φορές

Πέρασε στην ιστορία το F-4 League Cup «Ν. Σαμαράς» της Βέροιας

Οι προβολείς στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας..... έσβησαν. Το ειδικό «τάραφλεξ», που πριν λίγα 24ωρα στρώθηκε επιμελώς για να υποδεχθεί κοντά στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες του βόλεϊ και τον ΑΠΣ Φίλιππο Βέροιας, στην γιορτή του αθλήματος... ξηλώθηκε.

Οι πανηγυρισμοί των «Πειρατών» του Φοίνικα Σύρου για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου...... κόπασαν, μαζί με τα θερμά χειροκροτήματα για την πετυχημένη πορεία και τις ιστορικές στιγμές που «γραψαν» οι «ερυθρόλευκοι της Βέροιας» με το... καλημέρα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Η επόμενη μέρα του τελικού βρήκε, σε αγωνιστικό επίπεδο, όλα τα μέλη της «οικογένειας του Φιλίππου Βέροιας, γεμάτα από αισθήματα ικανοποίησης, χαράς και κυρίως περηφάνειας, παρόλο που ήθελαν όσο τίποτε άλλο να «φυλακίσουν» το 10ο τρόπαιο Λιγκ Καπ στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Αντίστοιχα ήταν όμως τα συναισθήματα και σε οργανωτικό επίπεδο, όπου η βοήθεια της διοργανώτριας ΕΣΑΠ και του συνδιοργανωτή Δήμου Βέροιας-ΚΑΠΑ Βέροιας, ήταν ανεκτίμητη.

Τόσο ο προϊστάμενος του ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» (Πρώην ΕΑΚ Μακροχωρίου), Γρηγόρης Σανίκης, το προσωπικό του γηπέδου, οι υπάλληλοι γραφείου του ΚΑΠΑ Βέροιας και οι υπόλοιποι αφανείς ήρωες", ένιωθαν στο φινάλε των αγώνων μια «γλυκιά» κόπωση, αλλά και περηφάνεια, που υπήρξαν «ζωντανό κομμάτι» της ιστορικής αυτή διοργάνωσης για την πόλη μας, με την επιτυχία της διοργάνωσης να αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλων των συντελεστών.

Ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας αισθάνεται λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως πέρα από τον κ. Σανίκη, ιδιαίτερα δύο υπαλλήλους του ΚΑΠΑ Βέροιας, τις κυρίες Ρούλα Παπαγεωργίου και Μαριλένα Ρήγα για την άριστη συνεργασία μας, αλλά κυρίως για την άοκνη προσπάθεια και τα ξενύχτια, καθώς νυχθημερόν υπερβάλλανε εαυτούς, ώστε μέσα σε 4-5ημέρες η έδρα της Βέροιας να μετατραπεί σε πραγματικό «στολίδι», για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερη μνεία τέλος αξίζει και στο Ραδιόφωνο- WEB TV της Κεντρικής Μακεδονίας Avena Fm 97,7 και στους δημοσιογράφους Τάσο Καμπάνη, Δέσποινα Καρέκλα, Δήμητρα Πριτσίνα, οι οποίοι ως παρουσιαστές της εκδήλωσης. έδωσαν το δικό τους «χρώμα» και «στυλ» στο φάιναλ φορ του 10ου Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς».

Τιμήθηκαν οι "δικοί μας άνθρωποι"

Ο Φοίνικας Σύρου ήταν πανάξια ο μεγάλος νικητής του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς που έγινε στη Βέροια, ωστόσο, εκτός από την φιναλίστ ομάδα βόλεϊ του ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας, την τιμητική τους στη γιορτή του βόλεϊ είχαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας, αρκετοί «δικοί μας» άνθρωποι.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας, κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων της Βέροιας», ειδικός γραμματέας και Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ, κ. Δημήτρης Πιτούλιας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ,Παντελης Ταρνατορος, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων με την πρωτοβουλία των συνδιοργανωτών του φάιναλ-4 για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης, αλλά και την συνεισφορά τους στον αθλητισμό.

Η απονομή που άργησε ένα χρόνο

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απονομή στον διοργανωτή Α.Π.Σ. Φιλίππου Βέροιας του κυπέλλου του πρωταθλήματος Α2 ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 που κατέκτησε αλλα η απονομή δεν έγινε λόγω της καραντίνας και των υγειονομικών μέτρών κατά του covid. Την απονομή έκανε το μέλος του νέου Δ.Σ. της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και εκπρόσωπος του Γ.Α.Σ. Αρχελάου Κατερίνης Χρήστος Τασχουνίδης.

Τον δήμαρχο τίμησε,ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος τίμησε τον δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη για την πολύτιμη συμπαράσταση και τη συνεισφορά του στη διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς για πρώτη φορά στη Βέροια.

Πλακέτες Ταρνατόρου, Πιτούλια

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος τίμησε τον πρόεδρο του ΤΑΑ Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας Δημήτρη Πιτούλια για την επιτυχημένη διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2021 για την προσφορά του στο βόλεϊ αλλά και ο Φίλιππος Βέροιας την ΕΣΑΠ για την συμβολή της στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Τιμή στον Κ.Α.Π.Α. Βέροιας

Ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. ΦΙλίππου Βέροιας Δημήτρης Πιτούλιας τίμησε τον πρόεδρο του Κ.Α.Π.Α. Βέροιας Λεωνίδα Ακριβόπουλο για την πολύτιμη συνεισφορά του στη διοργάνωση του φάιναλ-4 Νίκος Σαμαράς.

Πιτούλιας, Ξανθόπουλος: «Σαν να πήρε το κύπελλο ο Φίλιππος»

Η διοργάνωση του φάιναλ-4 Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στη Βέροια αλλά και η παρουσία του Φιλίππου στον τελικό ήταν ο ιδανικός συνδυασμός για τους παράγοντες του ΤΑΑ του συλλόγου της Ημαθίας.

Δύο νέοι παράγοντες που έχουν αφιερωθεί για την πρόοδο και την προκοπή της ομάδας είδαν τους πρώτους καρπούς της μεγάλης επένδυσης τους. Μετά το τέλος της διοργάνωσης μίλησαν στην web camera της ΕΣΑΠ για το εγχείρημα τους, για τους ανθρώπους που τους βοήθησαν και για την κορύφωση της ρονιάς που πέρασε:

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Δημήτρης Πιτούλιας είπε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες του Φοίνικα ΟΝΕΧ για τη νίκη τους. Έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Εμείς παλέψαμε και τους κοιτάξαμε στα μάτια. Θεωρώ ότι το δεύτερο σετ του τελικού ήταν κομβικό, ειδικά στο σημείο που στο 21-21 πέρασε στο σερβίς ο Ράιτς. Ασφαλώς και οι αθλητές μας αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια τους. Έκαναν υπερήφανη όλη την Ημαθία.

Όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η ΕΣΑΠ μας εμπιστεύτηκε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Ήταν τιμητικό τόσο για εμάς όσο και για όλη την περιοχή. Ευχαριστούμε τον Δήμο Βέροιας που ήταν αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστώ τον Λεωνίδα Ξανθόπουλο, ο οποίος ήταν η ψυχή της διοργάνωσης και χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στον Φίλιππο επαναλαμβάνω ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Τέλος ευχαριστώ όλα τους αθλητές που πέρσι με την προσπάθεια τους ανέβασαν την ομάδα στην Volley League».

Ο Λεωνίδας Ξανθόπουλος μέσα σε έξι ημέρες κατάφερε να οργανώσει το φάιναλ-4 - καθώς λόγω των μέτρων κατά του covid-19 κανείς δε γνώριζε εάν θα γίνει η διοργάνωση: «Για αυτή τη διοργάνωση μόχθησαν πολλά άτομα. Για εμάς ήταν πρωτόγνωρο να μας ανατεθεί κάτι τόσο μεγάλο. Δεν ξέραμε πόση δύναμη είχαμε να το φέρουμε εις πέρας. Προσπαθήσαμε πολύ και πιστεύω ότι το καταφέραμε σε μεγάλο ποσοστό. Σίγουρα υπήρχαν και κάποιες ατέλειες».

Απαντώντας στο ερώτημα πως αντιμετώπισε ο κόσμος της Βέροιας τη διοργάνωση αλλά και την πρόκριση του Φιλίππου στον τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς υπογράμμισε: «Είναι σαν να έχουμε πάρει εμείς τον τίτλο».

Για το αν χρειάζεται η πόλη της Βέροιας ένα νέο γήπεδο επισήμανε: «Ο δήμαρχος στην ομιλία του επισήμανε ότι ήδη έχει γίνει αίτημα για νέο γήπεδο. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Παρόλα αυτά κάνουμε προσπάθειες να πάμε στο Φιλίππειο Γυμναστήριο που βρίσκεται μέσα στην πόλη και είναι ένα στολίδι».