ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Σόνια Θεοδωρίδου συμμετέχει στην νέα Ελληνική παραγωγής ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Μικρό ψάρι»

Η γνωστή σε όλους μας Βεροιώτισσα Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου που για χρόνια έχει μαγέψει τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής, συμμετέχει για πρώτη της φορά στην νέα και τέταρτη στην σειρά ταινία του Γιάννη Οικονομίδη  «Μικρό ψάρι» δημιουργού επίσης του γνωστών ταινίων «Σπιρτόκουτο» και  «ο Μαχαιροβγάλτης».

Μάλιστα η Σόνια Θεοδωρίδου που πρόσφατα είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος  μαζί με την αδελφή της με αποτέλεσμα να δίνει αγώνα ψυχής για την αδελφή της Μαρία Θεοδωρίδου (συνεπιβάτης), έχει το ψυχικό κουράγιο να ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία στης ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις, να στηρίζει την αδελφή της Μαρία Θεοδωρίδου και να δίνει πάντα τον καλύτερο της εαυτό σε κάθε επαγγελματική πρόταση.

Η ταινία μας περιγράφει την καθημερινότητα ενός πληρωμένου δολοφόνου η οποία και  ανατρέπεται όταν ο άνθρωπος στον οποίο χρωστούσε τη ζωή του πέφτει θύμα προδοσίας. Η τέταρτη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη πατά με επιδεξιότητα πάνω στη φόρμα του νουάρ για να αποδώσει με τόλμη τα υπαρξιακά αδιέξοδα που παράγει μια κοινωνία νεκρή από αξίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία ήταν υποψήφια για την Χρυσή Άρκτο στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου.

Επίσης η ταινία συμμετέχει και πάλι στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Μπερλινάλε.

(Τελευταία φορά που μία ελληνική ταινία συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε, ήταν πριν από μία δεκαετία, με το φιλμ του Θόδωρου Αγγελόπουλου, "Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει", παραγωγής του 2004).

«To Μικρό Ψάρι» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο στην αίθουσα Berlinale Palast» όπου παρόντες στην πρεμιέρα, πέρα του Γιάννη Οικονομίδη, ήταν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, που επίσης συμμετέχουν στο καστ.

Επίσης η ταινία είναι μία συμπαραγωγή της Ελλάδας, με τη Γερμανία (Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας) και την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, από την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions Α.Ε. του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες Α.Ε. του Παναγιώτη Παπαχατζή σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., την Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).

Η ¨Φεστιβαλική¨ταινία «To Μικρό Ψάρι»  προβάλλεται από την Πέμπτη 24/4 και για μία μόνο εβδομάδα στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας.