Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Από εκεί εισέρχεται στον οργανισμό ο κορωνοϊός»

«Από εκεί εισέρχεται στον οργανισμό ο κορωνοϊός»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Σταύρος Ζαννόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος του φορέα ελέγχου τροφίμων μίλησε για τον τρόπου που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό ο κορωνοϊός και ζήτησε από όλους αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Ζαννόπουλος:

Για τον κορωνοϊό: «Είναι ιός που η φύση του δε συνδέεται με γαστρεντερικό σύστημα. Να προσέχουμε πως χειριζόμαστε τα τρόφιμα, όχι μόνο εμείς αλλά και αυτοί πριν από μας που χειρίζονται τα τρόφιμα να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και βρεθεί στα χέρια μας μολυσμένο τρόφιμο. Ο ιός μπορεί να βρει την οδό με τα μάτια και το στόμα. Αυτό που έχει προκύψει είναι ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να εισέλθει μέσω του γαστρεντερικού συστήματος.

Ό,τι ισχύει για τα παθογόνα από τα τρόφιμα, όπως η σαλμονέλα, ισχύει για τον κορωνοϊό. Ως ΕΦΕΤ προσπαθούμε να ενημερώσουμε να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. Το ίδιο και οι καταναλωτές. Να πλένουν χέρια, όταν τρώνε να μη βάζουν χέρια στα μάτια και στο στόμα.

Ένα καλό ανοσοποιητικό βοηθά στην αποφυγή μόλυνσης. Μία ισορροπημένη διατροφή βοηθά στο καλό αμυντικό σύστημα του οργανισμού».

Για το αν η μπανάνα αποτελεί όπλο κατά του κορωνοϊού: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, ο ΕΦΕΤ θα μιλήσει για μεσογειακή και ισορροπημένη διατροφή και περιορισμό αλατιού. Είμαστε συντονισμένοι με όλους τους αντίστοιχους φορείς άλλων χωρών, παίρνουμε κάθε νέα πληροφορία και τη δίνουμε στους ανθρώπους μας. Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ. Αυτό που μετρά είναι ο πολίτης που φέρει την κοινωνική ευθύνη. Αυτό προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS