ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά... στο ΣΤΑΡ Βέροιας!

Στον κέντρο της πόλης, ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος της Βέροιας είναι ο «Star», ο οποίος λειτουργεί από το 1953 στην ταράτσα του ομώνυμου χειμερινού σινεμά!

Από το 1930 ως το 1953 ήταν αλλαντοποιείο και όπως τόνισαν ο ιδιοκτήτης του Κινηματογράφου και χρόνια Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορέιου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.) Γεώργιος Βλαχογιάννης, μαζί με τον αδελφό του Γρηγόρη: «Η πρώτη ταινία που παίξαμε το 1953 ήταν η ”Άννα πάρε την καραμπίνα”. Τις εισπράξεις που έκανε την πρώτη μέρα τις έστειλε ο πατέρας μου για τον αγώνα της Κύπρου...».

Για την εποχή του ήταν ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και τεχνικής, γιατί ήταν το πρώτο μεγάλο κτίριο που έγινε στη Βέροια.

Το ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας διαθέτει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταράτσες της πόλης όπου δεσπόζει καταπράσινη και δροσερή μια από τις πιο ιστορικές κληματαριές, δίπλα στα εμπορικά καταστήματα και τις οικοδομές.

Ελιές, ροδιές, μανταρινιές και λεμονιές, αλλά και γλάστρες παντού, με λεβάντες, δυόσμους και βασιλικούς, αναδύουν τις μυρωδιές τους και προσφέρουν την δροσιά τους στους θαμώνες, τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Επίσης, cocktails, παγωμένες μπύρες, και άνετα τραπεζοκαθίσματα για κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό,‘μ’αγιόκλημα και γιασεμιά’…

Την αισιοδοξία και την όρεξη του για τη ζωή, αλλά και την ομόψυχη συμπαράσταση της οικογένειας ο Γιώργος Βλαχογιάννης κατάφερε να μεταδώσει στα παιδιά του, Ιφιγένεια και Θωμά, σε πείσμα των καιρών, οι οποίοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν μια παράδοση 60 χρόνων... 

Στο Star προβάλλονται όλα τα μεγάλα BlockBusters καθώς επίσης και αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.

Τηλ: 2331022373, web: www.cinestar.gr , Fb : https://www.facebook.com/cinestarveria

Πηγή: moveitmag.gr