- ΕΚΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
- Posted
- Διαβάστηκε 2754 φορές
Βέροια: Το πράσινο που δεν αντικαταστάθηκε ποτέ
Η εικόνα της οδού Σταδίου στη Βέροια μιλά από μόνη της. Δέντρα που ξεράθηκαν, άλλα που καταστράφηκαν από τροχαία ατυχήματα εδώ και χρόνια και, στη θέση τους, μόνο κενά. Κανείς δεν φρόντισε να τα αντικαταστήσει, κανείς δεν θεώρησε προτεραιότητα την αποκατάσταση μιας στοιχειώδους εικόνας αστικού πρασίνου.
Κι όμως, τα δέντρα μέσα στην πόλη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι σκιά, αισθητική, ποιότητα ζωής και ανάσα για τους κατοίκους. Οι άδειες δενδροδόχοι κατά μήκος του δρόμου αποτελούν μια μικρή αλλά χαρακτηριστική εικόνα της αδιαφορίας που συχνά δείχνει η τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στην καθημερινότητα των πολιτών.
Δεν απαιτούνται μεγάλα έργα ούτε υπέρογκα κονδύλια. Απαιτείται απλώς μέριμνα, συνέπεια και σεβασμός στον δημόσιο χώρο. Γιατί μια πόλη φαίνεται από τις μικρές της λεπτομέρειες — και η Σταδίου σήμερα δείχνει πως κάποιοι έχουν αφήσει ακόμη και αυτές στην τύχη τους.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (25/05/26)
Σχετικά Άρθρα
-
Βέροια: Συνεχίζονται οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βενιζέλου -
Επιχειρηματική κινητικότητα στην Ημαθία: Τσουφλίδης και Φιλιππίδης σε συζητήσεις για μεγάλη συμφωνία -
Ξεκινά η ανάπλαση στη Λεωφόρο Στρατού και στα 3ο-4ο Λύκεια Βέροιας! -
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση «Όχι άλλο κάρβουνο» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας



