ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1286 φορές

Ενας...γκαντέμης στη ΒΕΡΟΙΑ

Το.. Οσκαρ γκαντεμιάς έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στον Τιχάνι Μπελαΐίντ. Μία ιστορία γεμάτη ατυχίες συνοδεύει τον Τυνήσιο μέσο, που αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βέροια (εφόσον εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα).

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο 29χρονος μέσος γεννήθηκε στο Παρίσι, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της Παρί ΦΣ, στις ακαδημίες της οποίας έκανε και το πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Τον ανακάλυψε άνθρωπος της Ιντερ και στα 15 του χρόνια μετακόμισε στο Μιλάνο. Αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα, έπαιξε σε ένα ματς στο καμπιονάτο (2005) και τον Γενάρη του 2007 δόθηκε δανεικός στην Αιντχόφεν, όπου δεν κατέτραψε καμία συμμετοχή. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους έμεινε ελεύθερος και προς γενική έκπληξη υπέγραψε στη Σλάβια Πράγας με μοναδικό δέλεαρ τη συμμετοχή των Τσέχων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπό κράτηση για ένα μήνα

Τον Γενάρη του 2008 και ενώ προετοιμαζόταν με την Εθνική Τυνησίας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα (κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο), που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο τριών ανθρώπων.

«Εκείνη την εποχή ήμουν υπερπολύτιμος για την Εθνική του Ροζέ Λεμέρ. Κατέληξα όμως να βλέπω το Κύπελλο Εθνών Αφρικής από τη φυλακή. Δεν ήταν κάτι που φανταζόμουν οτι θα ζούσα. Πήγα για να αγωνιστώ και βρήκα τον ευατό μου στη φυλακή. Αυτό θα πει ατυχία της ζωής», είχε περιγράψει σε συνέντευξη του ο Μπελαΐντ, που έμεινε υπό κράτηση για ένα μήνα μέχρι που η έρευνα έδειξε πως δεν είχε καμία ευθύνη και το δικαστήριο τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

Εννέα μήνες εκτός δράσης

Η κακοτυχία όμως δεν είχε εγκαταλείψει τον Τυνήσιο. Το 2010 διεγνώσθη με υπερθυρεοειδισμό (στα κύρια συμπντώματα, αδυνάτισμα, ταχυπαλμία, ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού, νευρικότητα, ιδρώτας, μυική αδυναμία, κόπωση, τρέμουλο και συναισθηματική αστάθεια.).

«Επρεπε να σταματήσω να παίζω για εννέα μήνες. Εβαλε φρένο στην πρόοδο μου και στην καριέρα μου. Μου πήρε αρκετό καιρό να επανέλθω και άλλαξα πολλές ομάδες ύστερα από αυτά», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος. Αγωνίστηκε σε Χαλ, ΑΠΟΕΛ, Ουνιόν Βερολίνου, Μορειρένσε αλλά δεν στέριωσε σε καμία.

Τελευταίος ευρωπαικός σταθμός, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, ήταν ο Λοκομοτίβ Πλόντιβ, από την οποία έφυγε επειδή υπήρχε οικονομική ασυνέπεια. «Είχα πολλά κάτω και λίγα πάνω. Ωστόσο, δεν μετανιώνω. Δεν πρέπει να ζούμε στο παρελθόν. Τώρα που σκέφτομαι την καριέρα μου, θα συμβούλευα τους νέους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να βρουν σταθερότητα. Με αυτό το κριτήριο να επιλέγουν που θα αγωνιστούν», συνέχισε ο Μπελαΐντ, που στην πρώτη του σεζόν στην Κλαμπ Αφρικέν (2013-14) διέπρεψε με 8 γκολ σε 29 συμμετοχές.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο έπαιξε μόλις 7 ματς και το κλαμπ του έδειξε την έξοδο. Την τρέχουσα σεζόν έπαιζε στην Σφαξιέν, αλλά και εκεί δεν μακροημέρευσε, έχοντας μόλις 4 συμμετοχές.