ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2500 φορές

Βαθιά ανάσα για τη "Βασίλισσα"!!

Μία ΒΕΡΟΙΑ με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και παίκτες που συναισθάνθηκαν την κρισιμότητα του αγώνα με τον Λεβαδειακό, στον οποίο δεν είχαν την πολυτέλεια απώλειας βαθμών, πήρε την δεύτερη νίκη της (2-0) στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη  με τον Θ. Γράφα στον πάγκο της, ύστερα από 13 παιχνίδια.

Η «Βασίλισσα» κόντρα σους Βοιωτούς και σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, είχε να αντιμετωπίσει και τον Χανιώτη διαιτητή Γιαννουλάκη, που με την βοήθεια του Καβαλιώτη α΄βοηθό Καραβασίλη, έκανε τα αδύνατα δυνατά να δώσει απλόχερα βοήθεια στους φιλοξενούμενους.

Η νίκη αυτή δίνει κουράγιο στους παίκτες να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, που δεν είναι άλλη από τη σωτηρία και συγχρόνως στους υποψήφιους επενδυτές, τον Γιώργο και Χρήστο Μπίκα την πίστη ότι μπορεί να «σωθεί η παρτίδα», αρκεί να περάσει το συντομότερο δυνατόν στα χέρια τους η Βεροιώτικη ΠΑΕ,  ώστε να επέλθει η ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια και φυσικά να ενισχυθεί αυτή με παίκτες εγνωσμένης αξίας και όχι με κάποια απίθανα ονόματα που θέλουν να φέρουν οι Κολοβός-Γράφας.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Με το σύνηθες 4-2-3-1, ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, με τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια της εστίας της. Πλάγιοι μπακ οι Μαλόν, Βασιλαντωνόπουλος, και κεντρικούς αμυντικούς τους Ασίγκμπα, Καλί. Αμυντικά χαφ οι Μπαλάφας, Λιναρδος, ενώ πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Σαρπόνγκ, Μίλιεβιτς, με τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης και ελεύθερο πίσω του τον Άρτσε.

Στο τελευταίο 10λεπτοτηνθέση του Μίλιεβιτς πήρε ο Τόμας στο 79΄, ενώ στο 88΄στην θέση του Άρτσε πέρασε ο Μελίσσης, που ενίσχυσε την άμυνά του παίζοντας ως τρίτος στόπερ.Στις καθυστερήσεις ο Μαυριάς έπαιξε αντί του Λινάρδου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα, ώστε οι παίκτες και των δύο ομάδων να εξοικειωθούν με αυτόν.

Έτσι το πρώτο 10λεπτο κύλισε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, αν και υπήρχε και από τις δύο πλευρές διάθεση για δημιουργία φάσεων. Η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε περισσότερο από την δεξιά πλευρά, με Μίλιεβιτς και Μαλόν που ερχόταν από πίσω.

Ο Λεβαδειακός είναι αυτός που πρώτος έφτασε κοντά στο γκολ στο 14΄με τον Μάντζιο, όμως η κεφαλιά του αν και μόνος του έφυγε ψιλά άουτ.

Η ΒΕΡΟΙΑ συνεχίζει να έχει την υπεροχή, κερδίζει πολλά κόρνερ, χωρίς να καταφέρει όμως κάτι καλό. Αντίθετα ο Λεβαδειακός είναι αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, στο 25΄και 26΄αλλά ο Καντιμοίρης με δύο υπέροχες αποκρούσεις έσωσε την εστία του σε δύο τετ α τετ, σε πλασέ του Μάντζιου στο 25΄και σουτ του Γιακουμάκη στο 26΄

Προάγγελος του τέρματος με το οποίο προηγήθηκε η ΒΕΡΟΙΑ, ήταν η φάση του 32΄με το σουτ του Λινάρδου να στέλνει τη μπάλα να γλύψει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ναμάσκο. Τρία λεπτά αργότερα (35΄), γίνεται το 1-0με το αριστοτεχνικό σουτ του Μίλιεβιτς έξω από την αντίπαλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλλα στο δεξί παραθυράκι του Ναμάσκο.

Ακολουθεί ένα εκρηκτικό 5λεπτο για τη «Βασίλισσα», που στο 37΄φθάνει στο 2-0, το οποίο δεν μετράει αφού ο αρμόδιος βοηθός ακυρώνει ως οφσάιντ ο τέρμα του Καπετάνου. Κακώς όμως γιατί στο σουτ του Αρτσε που προηγήθηκε, η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος.

Μέχρι την λήξη του πρώτου 45λέπτου οι φιλοξενούμενοι πατάνε καλύτερα, χωρίς να απειλήσουν. Σε αυτό το διάστημα η ΒΕΡΟΙ έχει κατοχή μπάλας 59-41και υπέρ της 7-5 τελικές.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το β΄ημίχρονο, με σουτ από το ύψος του πέναλτι του Καπετάνου σε κενή εστία, αφού προηγήθηκε προσπάθεια από αριστερά των  Βασιλαντωνόπουλου- Σαρπόνγκ, σουτ του δεύτερου, απόκρουση του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, με τη μπάλα να καταλήγει στον σκόρερ.

Λίγο έλειψε να γίνει στο αμέσως επόμενο λεπτό το 3-0, αλλά ο Καπετάνος με σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Σιγά- σιγά οι φιλοξενούμενοι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού οι γηπεδούχοι αρκούμενοι στο 2-0, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αμυντική τους τακτική, ενώ δεν έχουν την σιγουριά της τελικής πάσας, που θα τους φέρει σε θέση βολής.

Ο Καντιμοίρης ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας της «Βασίλισσας», αφού στο 66΄και 76΄απεσώβησε σίγουρα τέρματα με εκπληκτικές αποκρούσεις, ενώ στην συνέχεια της πρώτης φάσης και ο Καλί έδωσε λύση με επέμβασή του.

Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο έκλεισαν τους Βεροιώτες στα καρέ τους,  αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλό, αφού πάντοτε με καλές τοποθετήσεις οι αμυντικοί των γηπεδούχων είχαν τον τελευταίο λόγο, ενώ όταν χρειάστηκε και πάλι ο Καντιμοίρης είπε όχι στο 81΄σε κοντινό γυριστό σουτ του Μάντζιου.

Η ΒΕΡΟΙΑ

Πολύ καλή στο πρώτο μέρος με παίκτες που ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με πάθος, σωστές κινήσεις και πάσες, είχε τον απόλυτο έλεγχο με κατοχή μπάλας 59-41.

Στην επανάληψη αν και το σκορ δεν ήταν εύθραυστο, αφού από το 46΄προηγείτο 2-0,έδωσε γήπεδο στον αντίπαλό της, κινδυνεύοντας να δεχθεί τέρμα, κάτι ευτυχώς που δεν έγινε και αυτό οφείλεται κυρίως στον Γιώργο Καντιμοίρη που είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις και δίκαια παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου της ομάδας του.

Ακόμη ξεχώρισαν ιδιαίτερα έχοντας μεγάλη προσφορά στην εμφάνιση και τη νίκη και οι Μίλιεβιτς, με αποκορύφωμα το εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε,Λινάρδος με πολλά χιλιόμετρα τρέξιμο, και ο Άρτσε που θύμισε ύστερα από καιρό τον καλό Άρτσε, παίζοντας περισσότερο απλά, ενώ δεν υστέρησε κανείς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Γιαννουλάκης από τα Χανιά ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης με τα σφυρίγματά του εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ, έχοντας μοναδικό σκοπό να βάλει εμπόδιο στις προσπάθειες των παικτών της.

 Αποκορύφωμα το γκολ του Άρτσε που δεν μέτρησε στο 37, ενώ η μπάλα είχε περάσει την γραμμή τέρματος, καθώς και η φάση της μη αποβολής του Μουλόπουλου στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού, αφού ένα εγκληματικό φάουλ πάνω στον Άρτσε δεν το τιμώρησε ούτε με κίτρινη κάρτα, γιατί έτσι θα άφηνε με παίκτη λιγότερο τον Λεβαδειακό.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Μπαλάφας, Αρτσε (88' Μελίσσης), Λινάρδος (90'+2' , Μίλιεβιτς (79' Τόμας), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μουλόπουλο, Ουόν, Τριποτσέρης (54' Βασιλείου), Μεντί, Μιλιάζες, Καλτσάς, Καψάσκης (75' Λάτσι), Κουλιμπαλί (68' Μαχαίρας). Γιακουμάκης,  Μάντζιος.