ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1863 φορές

Υπό το βλέμμα των Αφων Μπίκα η ΒΕΡΟΙΑ 1-1 με ΑΕΛ!

Δεν κατάφερε να πάρει ένα ακόμη τρίποντο η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λάρισα στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, υπό το βλέμμα των υποψήφιων αγοραστών της ΠΑΕ, Γιώργου και Χρήστου Μπίκα!

Οι "κυανέρυθροι", που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους (Ικάουνιεκς), αλλά στην επανάληψη κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ ενώ είχαν ευκαιρίες για να πάρουν ακόμα και τη νίκη!

Το παιχνίδι έγινε μέσα σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, από τη συνεχή βροχόπτωση στην πρωτεύουσα της Ημαθίας εδώ και δύο ημέρες, με τη ΒΕΡΟΙΑ να μην μπορεί σε ένα ακόμη παιχνίδι να χρησιμοποιήσει  τους δύο νεοαποκτηθέντες  Σουλέ και Μπελαίντ, επειδή δεν έχειέλθει, όπως λένε οι άνθρωποί της, η μπλε κάρτα τους, κάτι που ελπίζουν να γίνει μέχρι το Σάββατο.

Με την ισοπαλία, που όλοι στη ΒΕΡΟΙΑ την καλοδέχθηκαν, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγλωνας, κρατάει την ομάδα ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας, πιάνοντας τον Λεβαδειακό στην 14η θέση, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (κόντρα στον Ηρακλή).

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Για τη Βέροια, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καντιμοίρης, με τους Ασίγκμπα, Καλί μπροστά του, τον Μαλόν δεξί μπακ και τον Βασιλαντωνόπουλο αριστερό. Στον άξονα, δίπλα από τον Μπαλάφα ήταν ο Λινάρδος, ενώ πίσω από τον Καπετάνο κινήθηκε ο Άρτσε και πλάγια μεσοεπιθετικά οι Μίλιεβιτς, Σαρπόνγκ.

Στην επανάληψη ο Αθηναίος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι στο 65΄τους Κάλβο, Τόμας προκειμένου να δώσει ανάσες στην επίθεση της ομάδας του, φρεσκάροντας στην ουσία αυτή τη γραμμή.

Η είσοδος των δύο παικτών έφερε αρκετές «καραμπόλες» σε θέσεις, αφού ο Τόμας που αντικατέστησε τον Άρτσε, έστειλε τον Λινάρδο στην θέση του Μεξικάνου σε ελεύθερο ρόλο, ενώ ο Κάλβο που αντικατέστησε τον Μίλιεβιτς έπαιξε αριστερά, από όπου μετακινήθηκε στην απέναντι πλευρά ο Σαρπόνγκ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα από ένα τέρμα που πέτυχαν, με τη ΒΕΡΟΙΑ να έχει τόσες τελικές προς την αντίπαλη εστία, όσες δεν είχε σε κανένα άλλο παιχνίδι της φέτος.

Στο 9΄ Ο Ικάουνιεκς έπιασε ωραίο γυριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό απάντησε η Βέροια με μακρινό σουτ του Σάρπονγκ, το οποίο μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.

Στο 13΄ η Λάρισα έφθασε κοντά στο γκολ όταν σουτ του Αναστασόπουλου από κοντά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και απομακρύνθηκε.

Η ΑΕΛ είχε μπει στον αγώνα πιο επιθετικά κι έτσι στο 19΄ και στο 21΄ σουτ του Ντέλετιτς, απέκρουσε ο Καντιμοίρης το πρώτο ενώ το δεύτερο έφυγε άουτ.

Η Βέροια στη συνέχεια ανέβασε τηην απόδοσή της και στο 29΄ σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Όμως η ΑΕΛ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 45΄, όταν ο Ντοντό μετά από λάθος των αμυντικών πάσαρε στον Ικάουνιεκς, ο οποίος σκόραρε με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής.

 

Στο β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα για να ισοφαρίσουν και πίεσαν την Λάρισα, χωρίς να δημιουργήσουν αρχικά πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο 55΄ σουτ του Μίλιεβιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 69΄σημειώθηκε το γκολ της ισοφάρισης για την Βέροια με όμορφη εκτέλεση φάουλ από τον Σαρπόνγκ.

Η Βέροια συνέχισε την πίεση στην εστία της Λάρισας και κάλλιστα θα μπορούσε να σημειώσει ένα ακόμη τέρμα. Στο 80΄ ένα καλό σουτ του Μπαλάφα, απέκρουσε με δυσκολία ο Θεοδωρόπουλος, όπως έκανε επίσης ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ στο 84΄ όταν έκοψε με τα πόδια τον Καπετάνο, στο 85΄ σε εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ και στο 90΄ πάλι σε σουτ του Καπετάνου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου),δικαιολόγησε τον τίτλο της κορυφαίας Ελληνικής σφυρίχτρας. Με λίγα σφυρίγματα και κοντά στις φάσεις δεν άφησε με παράπονο καμία ομάδα. Στα ίδια επίπεδα οι βοηθοί του Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς).

Χρησιμοποίησε αρκετά τις κάρτες του για να επιβάλλει τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά μάλλον σωστά έπραξε για να κρατήσει το ματς σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: 21’ Ασίγμπα, 39’ Μίλιεβιτς, 61’ Καλί – 22’ Ρέντζας, 41’ Ικάουνιεκς, 77’ Αναστασόπουλος, 90+2’ Ντέλετιτς

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (65' Τομάς), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (65' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΛΑΡΙΣΑ: Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Καπός), Αναστασόπουλος, Ικάουνιεκς (87' Τίκο), Ντoντό (65' Γκαγιέχο), Ντέλετιτς.