ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1737 φορές

Μπορούσε και τη νίκη η ΒΕΡΟΙΑ στο Καυτανζόγλειο (1-1)

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για ΒΕΡΟΙΑ και Ηρακλή, που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έγινε στο Καυταντζόγλειο το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Ένα αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να αφήνει με το παράπονο τους φιλοξενούμενους, που στην επανάληψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως ελαχιστοποιεί τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία του γηραιού, ενώ αυξάνει αυτές της «Βασίλισσας».

Έτσι τώρα απομένει να δούμε τι θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο μεταξύ τους και πάλι παιχνίδι, που είναι εξ΄αναβολής του α΄γύρου, στο οποίο αν ως γηπεδούχος η ΒΕΡΟΙΑ πάρει το τρίποντο, τότε στέλνει μια και καλή το στην Β΄Εθνική τον αντίπαλό της.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Με δύο νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τη Λάρισα, ξεκίνησε τον αγώνα η ΒΕΡΟΙΑ, αφού αντί των Άρτσε – Μίλιεβιτς, προτιμήθηκαν οι Τόμας – Μπελαίντ, οι οποίοι όμως διέψευσαν τις προσδοκίες του προπονητή τους, που βιάστηκε στην περίπτωση του Αλγερινού μέσου, αφού αυτός έδειξε ανέτοιμος.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καντιμοίρης, πλάγιοι μπακ έπαιξαν οι Μαλόν – Βασιλαντωνόπουλος, και κεντρικοί αμυντικοί οι Ασίγκμπα – Καλί. Στο κέντρο Μπαλάφας και Τόμας αποτελούσαν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Λινάρδος με τον Σαρπόνγκ αγωνίσθηκαν στα πλάγια. Ελεύθερος σε ρόλο επιτελικού ήταν ο νεοαποκτηθείς Μπαλαίντ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καπετάνος.

Στην επανάληψη οι δύο πρώτες αλλαγές του Αθηναίου τεχνικού αποσκοπούσαν στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της «Βασίλισσας».

Συγκεκριμένα με την έναρξη ο Άρτσε αντικατέστησε τον Μπελαίντ, που ήταν εκτός κλίματος, ενώ στο 71΄ο Κάλβο πήρε τη θέση του Τόμας, μετατοπίζοντας τον Σαρπόνγκ από αριστερά στα δεξιά και τον Λινάρδο κεντρικό χαφ δίπλα στον Μπαλάφα.

Επίσης στο 86΄ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ φοβούμενος το παιχνίδι, έβγαλε από αυτό τον πολύ καλό Σαρπόνγκ και πέρασε τον Μελίσση ως τρίτο στόπερ.  

Ο ΑΓΩΝΑΣ          

Πιο δραστήριος ήταν ο Ηρακλής στα πρώτα λεπτά.

3' Δοκιμάζει το πόδι του ο Μοντέιρο, εύκολα μπλοκάρει ο Καντιμοίρης

11' Ο Πασάς δίνει στον Περόνε, εκείνος κάνει το πλασέ από μέσα αριστερά και ο Καντιμοίρης αποκρούει. Προλαβαίνει τον Μοντέιρο στην εξέλιξη της φάσης ο Ασίγκμπα και διώχνει κόρνερ.

Μετά το 10λεπτο προσπαθεί να ισορροπήσει η Βέροια.

16': Ο Μπελαΐντ βγάζει τη σέντρα, ο Σαρπόνγκ κάνει σουτ στην κίνηση και στέλνει την μπάλα αρκετά έξω.

23': Ο Σαρπόνγκ κάνει το σουτ από μέσα αριστερά και η μπάλα φεύγει άουτ.

Όλες οι επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων έχουν εκφραστή τον Σαρπόνγκ

Πολλά λάθη γίνονται στη συνέχεια και από τις δύο ομάδες μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου και από λάθος του Καλί παραλίγο να προηγηθεί ο Ηρακλής.

40': Ο Περόνε κάνει το γύρισμα για τον Δώνη και πριν πλασάρει εκείνος προ κενής εστίας διώχνει ο Βασιλαντωνόπουλος.

47΄Ατομική προσπάθεια του Άρτσε τον φέρνει σε θέση βολής, όμως το κακό κοντρόλ προ του Χουάντερσον στέλνει τη μπάλα άουτ.

51΄ Ο Μοντέιρο εκτελεί φάουλ, ο Καντιμοίρης αιφνιδιάζεται, η μπάλα πάει στο δοκάρι, ο Καλί τη διώχνει πάνω στη γραμμή και με κεφαλιά ο Στάμου κάνει το 1-0.

 Η Βέροια παρόλο που χρειάζεται γκολ, δεν δείχνει να πατάει καλά, επηρεασμένη από το γκολ που δέχθηκε. Ευτυχώς γρήγορα φέρνει στα ίσα το παιχνίδι.

59΄Ο Ρούσσος κερδίζει στον αέρα τον Καπετάνο, αλλά δεν διώχνει καλά και ο Λινάρδος με σουτ στην κίνηση ισοφαρίζει σε 1-1.

Αυτό το τέρμα δίνει «φτερά» στους Βεροιώτες, οι οποίοι κλείνουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους, δυσκολεύονται όμως να κάνουν τη μεγάλη ευκαιρία, όταν όμως την δημιουργούν δεν μπορούν να σκοράρουν.

71' Ο Σαρπόνγκ μπαίνει στην περιοχή, κάνει τα πάντα μόνος του, σουτάρει από πλάγια αριστερά και ο Χουάντερσον αποκρούει.

Στο τελευταίο 15λεπτο (με τις καθυστερήσεις), ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ φοβήθηκε το παιχνίδι, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλό του που μέχρι τότε παρέπαιε,  να βγεί μπροστά και να απειλήσει.

81' Ο Λεοζίνιο από μέσα αριστερά κάνει σουτ, ο Καντιμοίρης αποκρούει, ο Μοντέιρο δοκιμάζει μία λόμπα στη συνέχεια και ο τερματοφύλακας της Βέροιας έχει και πάλι την απάντηση.

94΄Ενώ ο Κάλβο είναι μόνος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων η μπαλιά του Καπετάνου προς τον Ισπανό είναι κακή και χάνεται η μεγάλη ευκαιρία.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής της αναμετέτρησης  Σελίμος (Λακωνίας), έπαιξε έδρα, δίνοντας κυρίως με ευκολία τα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα το ανύπαρκτο φάουλ στο 51΄εις βάρος του Μαλόν, από την εκτέλεση του οποίου ήρθε το γκολ του γηραιού.

Οι βοηθοί του Τσολάκης (Αθηνών) και Καλφάκης (Χανίων), είχαν σωστές υποδείξεις.

Κίτρινες κάρτες έδειξε στους 41' Ρούσσο  84'Μπαλάφα, 89' Κάλβο

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Ρούσσος (72' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Λουκίνας), Πασάς (68' Ηλιάδης), Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (71' Κάλβο), Μπελαΐντ, Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Καπετάνος.