ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1278 φορές

«Σκοτωμός» για την παραμονή στην οποία ελπίζει και η «Βασίλισσα»

Μετά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής όχι μόνο μπήκε φωτιά στην ουρά, αλλά μεταβλήθηκαν δραματικά πλέον οι ισορροπίες.

Από ‘κει λοιπόν που ο Ηρακλής έμοιαζε καταδικασμένος (και ακόμα πιο στριμωγμένος από τις τιμωρίες) κατάφερε να αποτινάξει τον τίτλο του φαβορί για να υποβιβασθεί. Ή μάλλον κατάφερε να τον παραδώσει στον Λεβαδειακό!

Εφόσον τελικά του επιστραφούν οι τρεις πόντοι από την υπόθεση Μπουκουβάλα, η μεγάλη νίκη του «Γηραιού» με 1-0 θα τον φέρει ισόβαθμο των Βοιωτών στους 22 πόντους. Και θα τους στριμώξει πλέον για τα καλά. Γιατί ευνοούνται μεν από την ισοβαθμία (σ.σ. στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει 3-0) ωστόσο έχουν πολύ δυσκολότερο έργο στις εναπομείνασες αγωνιστικές, υποδεχομένοι Ολυμπιακό και ΑΕΚ και τελειώνοντας στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τεράστια ανάσα με το εντυπωσιακό 4-1 στη Λάρισα και παράλληλα έβαλε ξανά σε μπελάδες τους «βυσσινί». Διότι ενώ οι Αρκάδες απέκτησαν μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων (έχοντας μάλιστα δυο από τα τρία τελευταία παιχνίδια στην έδρα τους), η ΑΕΛ θα έχει πολύ δυσκολότερο έργο στην προσπάθεια να υπερασπιστεί το χάντικαπ δυο πόντων από την επικίνδυνη ζώνη: Παίζοντας σε Περιστέρι και Λεωφόρο (με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό αντίστοιχα) και φιλοξενώντας ενδιάμεσα την Ξάνθη, που κυνηγάει τα πλέι οφ.

Κι όλα αυτά την ώρα που ακόμα κι η Βέροια θεωρεί ότι διατηρεί τις δικές της ελπίδες. Γιατί εφόσον ευσταθεί ο ισχυρισμός της ομάδας της Ημαθίας πως ο φάκελος της αδειοδότησης της επεστράφη για συμπληρώσεις (και όχι οι πληροφορίες που τη θέλουν να μην έχει καταθέσει καν φάκελο) το σημερινό 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα την κρατά επίσης ζωντανή.

Η βαθμολογία της ουράς

Αστέρας Τρίπολης 26

ΑΕΛ 24

Λεβαδειακός 22

Ηρακλής 19

Βέροια 19

*Εκκρεμεί η επιστροφή των τριών πόντων στον Ηρακλή για την υπόθεση Μπουκουβάλα

Το πρόγραμμα των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ξάνθη

Βέροια *

Ηρακλής

ΑΕΛ

Ατρόμητος *

Ξάνθη

Παναθηναϊκός *

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός

ΑΕΚ

Πανιώνιος *

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα *

Παναιτωλικός

Αστέρας Τρίπολης *

ΒΕΡΟΙΑ

Παναιτωλικός *

Αστέρας Τρίπολης

Ξάνθη *