ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2008 φορές

Δημιούργημα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ο Θ. Βενετικίδης

Στον Βενιαμίν της SUPERLEAGUEτον 16χρονο τερματοφύλακα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Θόδωρο Βενετικίδη, με αφορμή την συμμετοχή του στην αποστολή της «Βασίλισσας» για τον σημερινό αγώνα νε τον Παναιτωλικό, είχαν Αθηναϊκά site.

Μόνο που οι πληροφορίες που είχαν για τον νεαρό Βεροιώτη τερματοφύλακα, άθε άλλο παρά ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Προς  αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και αφού επικοινωνήσαμε με τον προπονητή της Κ15 της ΒΕΡΟΙΑΣ Γιάννη Καψαλιάρη, αυτός μας είπε ότι  τον πήρε από τις αλάνες, αφού είχε κάνει ένα μικρό πέρασμα απο την Ακαδημία του Μακεδόνα Βέροιας και σε ηλικία 13 χρόνων τον έφερε στα τμήματα υποδομής της Βεροιώτικης ΠΑΕ. Αφού διέκρινε το ταλέντο του πιτσιρικά, τον χρησιμοποίησε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της Κ15 για δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα την φετινή περίοδο τον ανέλαβε ατομικά ο προπονητής τερματοφυλάκων των επαγγελματιών της «βασίλισσας» Δημήτρης Κοτταρίδης.

Μοναδική σχέση του Βενετικίδη με τον ΠΑΟ Κουλούρας, όπως παρουσιάζουν τα Αθηναϊκά site, που σίγουρα παραπλανήθηκαν από κάποιους επιτήδειους, είναι η παρουσία του φέτος, για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στην σχολή τερματοφυλάκων του Θ. Γκίτκου, που τυχαίνει να είναι και προπονητής τερματοφυλάκων στην Κουλούρα, για κάποιες ατομικές προπονήσεις. Αυτό και τίποτα περισσότερο.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GAZZETA

“Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του περνούν αυτό το διάστημα ανέμελα τις διακοπές του Πάσχα και λογικά. Ομως ο Θεόδωρος Βενετικίδης είναι από εκείνα που... ευτύχησαν να βρεθούν από μικροί στα «ζόρια» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γεννημένος τον Φλεβάρη του 2001, το καλοκαίρι πριν καν κλείσει τα 16 του χρόνια «προβιβάστηκε» στη πρώτη ομάδα της Βέροιας και πλέον, είναι ο νεαρότερος επαγγελματίας της μεγάλης κατηγορίας.

Σήμερα στο Αγρίνιο θα βρεθεί για πρώτη φορά στον πάγκο της «βασίλισσας», καθώς ο Λόπες συμπλήρωσε κάρτες και δεν υπολογίζεται για το ματς με τον Παναιτωλικό. Ετσι θα πάρει... τζούρα από αποδυτήρια Σούπερ Λιγκ, λίγο πριν γίνει μόνιμος κάτοικος Ιταλίας. Ο πιτσιρικάς βρέθηκε πρόσφατα στη γειτονική χώρα και συμμετείχε στις προπονήσεις της Μπολόνια, όπου και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Οι «ροσομπλού» αποφάσισαν να τον αποκτήσουν και το καλοκαίρι αναμένεται να μεταβεί εκεί και να ανοίξει τα... πανιά του προς άλλες πολιτείες.

 Γέννημα θρέμα Βεροιώτης, ο νεαρός είναι «απόφοιτος» των ακαδημιών ΠΑΟΚ Κουλούρας, η οποία ειδικεύεται στους πορτιέρο. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ Θεοδωρής Γκίτκος και οι γυμναστές Νίκος Καρύδας, Μανώλης Γιοβανόπουλος έχουν την «ευθύνη» της σχολής, στην οποία έχουν ενσωματωθεί πολλά ταλέντα της ευρύτερης περιοχής. Εκεί τον είδαν πρώτη φορά οι της Βέροιας και τον πήραν αρχικά στους «μικρούς» τους και από το καλοκαίρι στους «μεγάλους». Ο 16χρονος έχει όλο το μέλλον μπροστά του”