ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1389 φορές

Άδικος αποκλεισμός της ΒΕΡΟΙΑΣ από τον Αιγινιακό

Την «μπουκιά από το στόμα πήρε από τη ΒΕΡΟΙΑ ένας πρώην παίκτης της ο Θωμάς Παπαδόπουλο, που στην εκπνοή του αγώνα μείωσε σε 2-1 και έστειλε τον Αιγινιακό στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας με το παράπονο τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες να πάρουν την πρόκριση.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Σοιλεμέζογλου Πλάγιους μπακ δεξιά τον Καψάλη, αριστερά τον Τσιούχα, κεντρικούς αμυντικούς τους Σουλιώτη, Δαμιανάκη, αμυντικά χαφ τον Δόρη με τον Λάσκαρη, πλάγιους μεσοεπιθετικούς τον Μπαστιάνο δτη δεξιά πλευρά, τον Ουνγιαλίδη στην αριστερή, τον Λίταινα ελεύθερο σε ρόλο συντονιστή και κορυφή τον Ρούνευ.

Ξεχώρισε σαν σύστημα το 4-4-1-1 όταν η ΒΕΡΟΙΑ ήταν ηταν να βγει στην επίθεση, και το 3-1-4-2 όταν έκανε άμυνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αναγνωριστικό και από τις δύο ομάδες ήταν το πρώτο 20λεπτο, στο οποίο με εξαίρεση την φάση του 18΄, όταν ο Λεφίδης από καλή θέση από πάσα του Ζούρκου, σούταρε ελάχιστα άουτ, δεν δημιουργήθηκε καμία άλλη ευκαιρία εκατέρωθεν.

Εκεί που οι φιλοξενούμενοι πήγαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα, οι γηπεδούχοι τους «έκοψαν τα φτερά», με το γκολ που πέτυχαν στο 25΄στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση. Ο  Λίταινας έβγαλε τον Ρούνευ λίγο μέσα στην αντίπαλη περιοχή και αυτός αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, με δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για την πρόκριση.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το τέρμα, δίνοντας χώρο στους Αιγινιώτες, τους οποίους περίμεναν κάτω από το κέντρο προς την περιοχή τους. Αυτή η πρωτοβουλία των κινήσεων έφερε τους φιλοξενούμενους κοντά στην ισοφάριση την οποία όμως απέτρεψε ο Σοιλεμέζογλου, όταν στο 36΄απέκρουσε σωτήρια σουτ του Σοφιανή, ενώ στο 45΄πάλι ο Σοφιανής δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Δαμιανάκης ατή την φορά τον πρόλαβε και με προβολή έδιωξε την τελευταία στιγμή τη μπάλα.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε καλύτερα και είχε σχεδόν σε όλη την διάρκεια την κατοχή μπάλας. Μάλιστα στο 47΄ο προωθημένος Σουλιώτης παρά λίγο να κάνει το 2-0, όμως του χάλασε τα σχέδια ο Καραγκιόζης που εξ επαφής απόκρουσε την προβολή του αμυντικού των κυανέρυθρων.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφορεί στο 88΄και τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση, αφού ο προωθημένος και πάλι Σουλιώτης, αφού την πρώτη φορά νικήθηκε από τον Καραγκιόζη που απόκρουσε την γυριστή κεφαλιά του σε κόρνερ, στη συνέχεια και μετά την εκτέλεσή του ο ίδιος με τον ίδιο τρόπο νίκησε αυτή την φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η συνέχεια όμως επιφύλασσε  δυσάρεστη έκπληξη για την Βέροια, αφού στο 90΄ο Αιγινιακός στην μοναδική επικίνδυνη επίθεσή του στο β΄45λεπτο, πέτυχε με διαγώνιο σουτ του Παπαδόπουλου, που πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Κ20 και την τελευταία στιγμή δεν έγινε επαγγελματίας στη ΒΕΡΟΙΑ, το γκολ της πρόκρισης, την οποία όμως δικαιούταν η «Βασίλισσα», με βάσει την απόδοση και τις ευκαιρίες που είχε στα 90΄παιχνιδιού.

Η διαιτησία του Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) με λάθη όπως και του πρώτου βοηθού του από τον ίδιο σύνδεσμο Νικολαίδη. Πολύ καλός ήταν ο β΄βοηθός Πάτρας.

ΒΕΡΟΙΑ: Σοιλεμέζογλου, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Δόρης, Τσιούχας (76΄Λαζόπουλος), Λάσκαρης (91΄Ζυγγερίδης), Λίταινας (84΄Νύχταρης), Μπαστιάνος, Ρούνευ, Ουνγιαλίδης

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Καραγκιόζης, Παπαδόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Γκοτσολάρι, Βλάχος, Λεφίδης, Σοφιανής, Ζούρκος (92΄Αντωνιάδης), Δωματάς (93΄Ανδρικόπουλος), Πολύζος