ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα με κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων

Συνεχίζονται τα ραγδαία μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αποφασίστηκε, πλέον, η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη (18/3) αλλά και ο υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα.

Διευκρινίστηκε από την αναπληρωτή κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, ότι εξαιρούνται:

- Φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζεται κανονικά

Παράλληλα αποφασίστηκε:

- η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου

- η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο:

«Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων, τόνισε η κ. Πελώνη.

Ρωτήθηκε και για το αν θα υπάρξει απόφαση περί απαγόρευσης των μετακινήσεων και απάντησε ότι «πρόκειται περί παραπληροφόρησης τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας. Είναι στο μέτρο της ατομικής ευθύνης να μένει κάποιος στο σπίτι, συνειδητός αυτοπεριορισμός».

Τους δημοσιογράφους ενημερώνει η κυρία Πελώνη καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκετα σε κατ' οίκον περιορισμό αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η σύζυγός του.