ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1099 φορές

ΒΕΡΟΙΑ-ΡΕΤΡΟ: Από τα ψηλά, στο «χείλος του γκρεμού»

Συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα του KERKIDASPORT.GR στον μήνα Ιούνιο, ο οποίος στιγμάτισε την πορεία της ΒΕΡΟΙΑΣ, στην 60χρονη ιστορία της.

Από τα ψηλά στα χαμηλά βρέθηκε η «Βασίλισσα» μέσα σε δύο 2 χρόνια, αφού τον Ιούνιο του 1977 πανηγύρισε την άνοδό της στην Α' Εθνική, με τρεις βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Δόξα Δράμας, παρότι έχασε αυτόν τον μήνα τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έδωσε (ήταν τα τελευταία της σαιζόν).

Αντίθετα τον Ιούνιο του 1979, στο «παρά ένα» γλύτωσε τον υποβιβασμό, μιας και ύστερα από μία άσχημη σεζόν, διεκδίκησε την παραμονή της στην Β' Εθνική σε αγώνα μπαράζ. Συγκεκριμένα στις 2/6/79, κέρδισε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος εντός έδρας την Αναγέννηση Άρτας με σκορ 2-1 και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ, που έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης στις 8/6/1979. Σε αυτόν και παρουσία 20.000 Ηπειρωτών φιλάθλων και παρουσία ελάχιστων Βεροιωτών, η «Βασίλισσα» με γκολ του Γιώργου Χατζάρα στο 46΄, κέρδισε το ματς με σκορ 1-0 και συγχρόνως την παραμονή στην Β' Εθνική.

Ας θυμηθούμε όμως, μέσα από τις σελίδες του 5τομου βιβλίου του αείμνηστου Βεροιώτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Γαλανομάτη, τις δύο αυτές στιγμές, που συνέβησαν μήνα Ιούνιο.