ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βελτιωμένη η ΒΕΡΟΙΑ 1-1 με την Skoda Ξάνθη
Ο υπό δοκιμή Σέντρικ σε μια προσπάθειά του με αντίπαλο τον Λουσέρο
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1432 φορές

Βελτιωμένη η ΒΕΡΟΙΑ 1-1 με την Skoda Ξάνθη

Βελτιωμένη εμφανίστηκε η ΒΕΡΟΙΑ στο δεύτερο φιλικό τεστ που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής (25/07) στην Ξάνθη με αντίπαλο την τοπική Skoda.

Οι «κυανέρυθροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους γηπεδούχους (58’ Λουσέρο / 69’ Καλτσάς), έχοντας τις ευκαιρίες ακόμη και για να πάρουν τη νίκη.

Βέβαια είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα και σίγουρα όταν η ομάδα ολοκληρώσει το ρόστερ της θα παρουσιαστεί ακόμα πιο ισχυρή στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Στο ματς της Ξάνθης ο Χοσέ Γκρανέρο παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ισπανό Τζινάρ, στο δεξί άκρο της άμυνας τον νεοαποκτηθέντα Μαλόν, στο αριστερό τον Αμαραντίδη και τους Βέρτζο - Καλί στα στόπερ.

Στο κέντρο έπαιξαν οι Βεργώνης, Βάσκες και μπροστά τους ο υπό δοκιμή Σέντρικ, στα δεξιά ο Εσπάρθα, στα αριστερά ο Μπαργκάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και στο πρώτο 20λεπτο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να απειλήσου ιδιαίτερα την εστία της «Βασίλισσας».

Εξαίρεση αποτέλεσε η σέντρα – σουτ του Μπαξεβανίδη στο 8ο λεπτό, την οποία απέκρουσε δύσκολα ο Τζινάρ.

Οι Βεροιώτες στην συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 22’ είχαν την πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ της Ξάνθης, με την κεφαλιά του Εσπάρθα από καλή θέση να περνάει μόλις άουτ.

Στο 36’ οι «κυανέρυθροι» έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μπεν έβγαλε μόνο τον Εσπάρθα με τον Κυριακίδη αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Ισπανού!

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές προχώρησαν -όπως συνηθίζεται- σε πολλές αλλαγές, θέλοντας να τεστάρουν την ετοιμότητα και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών τους.

Η  πρώτη καλή φάση ανήκε στη ΒΕΡΟΙΑ, με τον νεοεισελθόντα Καλτσά να σουτάρει στο 53’ αλλά τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λαζαρίδη από τον Ουνγιαλίδη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Λουσέρο γράφοντας το 1-0 για την Skoda.

Ωστόσο η απάντηση των «κυανέρυθρων» ήταν άμεση, αφού στο 69’ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ενώ στο 70’ ο γκολκίπερ Ζαρόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Δημήτρη Μάνου!

Στο 75’ η ΒΕΡΟΙΑ έφτασε μια ανάσα από το 1-2 και πάλι με τον Καλτσά, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου.

ΞΑΝΘΗ (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Καρυπίδης, Μπαρέττας, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι, Πασχαλάκης, Ράνος.
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Ζαρόπουλος, Παπαστεριανός, Λισγάρας, Ολιβέιρα, Νάκας, Ορφανίδης Λ., Κολλαράς, Παπαδημητρίου, Ορφανίδης Λ., Ορφανίδης Π., Τσαμούρης.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Βέρτζος, Καλί, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Βάσκες, Εσπάρθα, Μπαργκάν, Σέντρικ (υπό δοκιμή), Μπεν.
Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Καντιμοίρης, Κατσούλης, Καλτσάς, Όστοϊτς, Παυλίδης, Ντόγος, Μάνος, Ουνγιαλίδης, Παπαδόπουλος, Τσιάμης, Μουρατίδης.

Διαιτητής: Βαγγέλης Κιοτζένης (Καβάλας)
Βοηθοί: Τασος Χατζημωυσιάδης, Ιλίας Εμπλιουκ (Ξάνθης)

* Ανάμεσα στους 400 περίπου θεατές του αγώνα ήταν και ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρόμα και πρώην παίκτης της Ξάνθης Βασίλης Τοροσίδης που παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ  Άρη Πιαλόγλου.