ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1049 φορές

Άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ "χάρισε" τον βαθμό στην ΑΕΛ!

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι κορυφής της 23ης αγωνιστικής της SL2, με τη ΒΕΡΟΙΑ να μένει εντός έδρας στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΛ, έπειτα από ένα όμορφο και συγκλονιστικό ματς, παρουσία 1500 περίπου φιλάθλων.

Οι "κυανέρυθροι" θα πρέπει να τα έχουν με την τύχη τους, καθώς είχαν δύο δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες για να φτάσουν στη νίκη, την οποία και άξιζαν, παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλό ποδόσφαιρο, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο από την χιονόπτωση που προηγήθηκε!

Από την πλευρά της η Λάρισα έδειξε σε κάποια διαστήματα του αγώνα ότι δίκαια βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, είχε τις δικές της ευκαιρίες και σίγουρα νοιώθει ικανοποιημένη από τον βαθμό που απέσπασε.

Η ατυχία της "Βασίλισσας" φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα! Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς, οι Βεροιώτες άγγιξαν το γκολ όταν μετά από γύρισμα του Γιακουμάκη, ο Μούργος αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Πασά και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στην επαναφορά ο Φοφανά σούταρε άουτ!

Η ΑΕΛ από την πλευρά της κατάφερε στην πρώτη της επίσκεψη στα Βεροιώτικα καρέ να φτάσει στο γκολ, όταν στο 4ο λεπτό ο Γιάκος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκοτζαμανίδης με καρφωτή κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, σημείωσε το 0-1!

Η ΒΕΡΟΙΑ από εκεί και μέτα ανέλαβε την πλήρη κυριαρχία στο ματς, έπαιξε σαν... τη γάτα με το ποντίκι τους Λαρισαίους και έχασε πολλές ευκαιρίες. Στο 11' ο Θεοδωρόπουλος πρόλαβε τον Φοφανά που έμπαινε επικίνδυνα, στο 12' το σουτ του Πασά έφυγε λίγο άουτ και στο 17' ο Πασάς δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Γιακουμάκη.

Τελικά η "απάντηση" ήρθε στο 21’ όταν από φάουλ του Μούργου, ο Γαβριηλίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα και ο Πασάς με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1!

Στο 32’ χάθηκε διπλή ευκαιρία για τη "Βασίλισσα" με τους Πασά και Γαβριηλίδη να μη μπορούν να σκοράρουν από καλή θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βελλίδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Νικολιά.

Στο δεύτερο μέρος η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε και πάλι δυνατά και στο 55' κέρδισε πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή του Γιακουμάκη από τον Θ. Παπαγεωργίου, με τον Μπέμπεκ να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται άδικα! Τέσσερα λεπτά μετά, ο Πασάς εκτέλεσε το πέναλτι όμως ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια, κρατώντας το 1-1, ενώ στην φάση αυτή τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε "ροντέο", οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, με τους Βεροιώτες να δείχουν καταπονημένοι. Στα τελευταία λεπτά η "Βασίλισσα" έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή! Ηταν το 85’ οταν ο Βελλίδης έδιωξε την μπάλα, αυτή έφτασε προς τον Καπνίδη, ο οποίος την "τσίμπησε" προ του Σουλούκου, βγήκε αρκετά πλάγια δεξιά εντός περιοχής και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι!!!

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαυριάς με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ογκμποε, ο οποίος εστειλε τη μπαλα λίγο άουτ!

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τη διαφορά των τριών βαθμών υπέρ της ΒΕΡΟΙΑΣ να παραμένει και τους "κυανέρυθρους" να τα έχουν με την τύχη τους, αφού η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι σε αρκετές περιπτώσεις!

Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία) / Βοηθοί: Πάτακι, Τόμας (Κροατία)

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μουχάλης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Πεταυράκης, Οικονόμου (75’ Κάτσε), Γαβριηλίδης, Μούργος, Φοφανά (46’ Κουατένγκ), Γιακουμάκης (90+3’ Ορφανίδης), Πασάς (84’ Καπνίδης).

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (65’ λ.τρ. Σουλούκος), Μπέρτος, Θ. Παπαγεωργίου (65’ Ομάρ), Γκοτζαμανίδης (42’ λ.τρ. Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (65’ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος (81’ Γλυνός), Νικολιάς, Μαυριάς, Όγκμποε.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ KERKIDASPORT.GR