ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1376 φορές

«Βασιλική» πρεμιέρα για τη ΒΕΡΟΙΑ 3-2 την Ξάνθη!!

Ποδαρικό με το δεξί έκανε η «Βασίλισσα του βορρά», έπειτα απο ενα συναρπαστικό παιχνίδι, στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ!

Οι «κυανέρυθροι», πιάνοντας κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση, έφτασαν στο εντυπωσιακό 3-2 επί της Ξάνθης και πέτυχαν με το… καλημέρα το πρώτο τους τρίποντο, παρότι λίγο έλλειψε να «αυτοκτονήσουν»!

Η ΒΕΡΟΙΑ προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Βεργώνη και Μπεν στο τέλος του α' και στην αρχή του β' ημιχρόνου αντίστοιχα, αλλά οι φιλοξενούμενοι μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν στην ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε. Ωστόσο η "χρυσή" αλλαγή του Γκρανέρο, Νικολάου Ντουμίτρου με ένα εκπληκτικό γκολ στο 83' χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του!

Ο Χοσέ Γκρανέρο παρέταξε την ομάδα του σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Καντιμοίρης, δεξί μπακ ο Μαλόν, σέντερ μπακ οι Καλί, Βέρτζος και αριστερό μπακ ο Αμαραντίδης. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Βεργώνης και Βάσκες, δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Μπεν και ο Παυλίδης πίσω από τον Κάμπορα

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και μόλις στο 2’ ο Καντιμοίρης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Καρυπίδη, στο 4’ ο Βέρτζος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Καπετάνο που ήταν έτοιμος να εκτελέσει, ενώ στο 9’ το σουτ του Καπετάνου μέσα από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Οι Βεροιώτες, που έκαναν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου στα πρώτα λεπτά, απείλησαν για πρώτη φορά στο 10’ όταν το αριστερό σουτ του Μπεν από το ημικύκλιο ανάγκασε τον Κυριακίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στην συνέχεια η ομάδα του Γκρανέρο ισορρόπησε το ματς και στο 16’ ο Καλί βρήκε ωραία τον Καλτσά αλλά την τελευταία στιγμή ο Γουάλας έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι «κυανέρυθροι» έχαναν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους έως εκείνο το σημείο, όταν ο Κυριακίδης πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Μοχάμεντ Μπεν!

Μετά το 20λεπτο η «Βασίλισσα» ανέβασε στροφές και πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλη εστία, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της το Νίκο Καλτσά που δημιουργούσε συνεχείς κινδύνους με τις εκτελέσεις του!  

Στο 28’ είχαμε μια μίνι πολιορκία στα καρέ της Ξάνθης, όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε ενστικτωδώς το απευθείας φάουλ του Καλτσά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βέρτζος δεν  μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε τελικά στο 41’ όταν μετά από νέα πολιορκία στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα κατέληξε στον Βεργώνη λίγο έξω από την περιοχή, αυτός την έστρωσε στο αριστερό και παρ' όλο που έπεσαν πάνω του τρεις παίκτες έκανε το αριστερό συρτό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κυριακίδη (1-0)!

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έτσι άνοιξε το δεύτερο για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Ήταν μόλις το 49ο λεπτό όταν ο εκ των κορυφαίων της «Βασίλισσας» Νίκος Καλτσάς έκανε μια εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά, περνώντας τους Ουάλας και Λουσέρο, μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη συρτή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μπεν έπιασε δυνατό αριστερό σουτ με τη μία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη!

Πέντε λεπτά αργότερα η ΒΕΡΟΙΑ «ακούμπησε» το 3-0 αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κάμπορα που ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Σιγά σιγά ο φρενήρης ρυθμός των «κυανέρυθρων» άρχισε να πέφτει, με τους Ξανθιώτες να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 60’ να απειλούν την εστία του Καντιμοίρη μετά από πολύ ώρα, όταν Σολτάνι έπιασε το σουτ σπό καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 63' νέο σουτ του Σολτάνι, αυτή τη φορά από μακρινή θέση και από πλάγια δεξιά, πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 72' ο Καλτσάς απείλησε και πάλι την εστία της Ξάνθης αλλά το ωραίο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε από δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης!

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να προσπαθούν για το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση της μεσαίας γραμμής της «Βασίλισσας» και το πέτυχαν τελικά στο 77' όταν ο Βέρτζος απομάκρυνε με κεφαλιά τη μπάλα αλλά αυτή κατέληξε στον Ομπόντο που κινήθηκε ωραία και με δεξί σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη (2-1)!

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια και να «παγώσουν» προ στιγμήν τις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου!

Ο Ράνος μπήκε στην περιοχή από τη δεξιά πλευρά και ανατράπηκε από τον Χασελμπάινκ, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και τον Λουσέρο να γράφει από την άσπρη βούλα το 2-2!

Οι Βεροιώτες ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 83' πέτυχαν το γκολ που τους χάρισε τη σπουδαία νίκη!

Ο Χασελμπάινκ έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Μπεν που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε σέντρα ακριβείς απέναντι για τον Ντουμίτρου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη με ένα εκπληκτικό απ' ευθείας δεξί σουτ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των 3.000 περίπου φιλάθλων στις εξέδρες!!

Με λίγα λάθη ήταν η διαιτησία του Παπαπέτρου από την Αθήνα και των βοηθών του Δημητριάδη (Μακεδονίας), Τουμπάκαρη (Αθηνών).

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (70' Χασελμπάινκ), Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου).

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεργιανός), Φλίσκας (55' Ράνος), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ρέναν (69' Ομπόντο).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ "ΚΕΡΚΙΔΑ" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 25/08...