ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανέτοιμο το Χιονοδρομικό Σελίου - Σε ετοιμότητα τα «3-5 Πηγάδια»

Λευκό τοπίο εί­χαμε μεσοβδόμαδα στα ορεινά της Ημα­θίας και κυρίως στο Βέρμιο. Τόσο στο Σέλι, όσο και στο Ξηρολίβαδο και την Καστανιά το χιόνι ή­ταν αρκετό, με τους μηχανισμού της πο­λιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Βέροιας να είναι σε πλήρη ετοι­μότητα, κάνοντας τις παρεμβάσεις τους εκεί, που έπρεπε.

Αυτό που φαί­νεται ότι δεν είναι έτοιμο, είναι το Χιο­νοδρομικό Κέντρο Σελίου, καθώς οι κα­ρέκλες του εναέριου αναβατήρα είναι α­κόμα αποθηκευμέ­νες στην γη και το ερώτημα είναι αν έγινε η συντήρηση των συρόμενων αναβατήρων. Και φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου παραμένει κλειστό.

Αντίθετα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το άλλο Χιονοδρομικό Κέντρο του Βερ­μίου, τα «3-5 Πηγάδια» ετοιμάζονται και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τους επισκέπτες. Μάλιστα κάποιοι «φρόντισαν» να πάει και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ3 για σχετικό ρεπορτάζ το οποίο προβλήθηκε.

Τώρα γιατί υπάρχει διαφορετική οργάνωση μεταξύ των δύο χιονοδρομικών κέ­ντρων; Πιστεύουμε ότι σ΄ αυτό παίζει ρόλο πως του Σελίου είναι Δημόσιο, ενώ των «3-5 Πηγαδιών» είναι του Δήμου ο οποίος το εκμίσθωσε σε ιδιωτική εταιρεία.

Πάντως πέρα από τις τυπικές διαδικασίες, πιστεύουμε ότι είναι και θέμα ανθρω­πίνου παράγοντα. Τόσο ο Δήμος Νάουσας ενδιαφέρθηκε καθώς η προσέλευση του κόσμου θα επιφέρει οικονομικά οφέλη στην τοπική οικονομία, όσο και το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από το χώρο των ξενοδοχείων και της εστίασης που δραστηριοποιού­νται στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου της Νάουσας.

Κάτι αντίστοιχο, εκ του αποτελέσματος, δεν φαίνεται να έγινε από την Διοικούσα Επιτροπή και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (5/12/22)