ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι "μνηστήρες" του Δήμου Βέροιας

ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ, ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΟΡΩΝΑ. ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ-ΤΟΠΗ

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (12/6/23)

Είναι μια από τις λίγες φορές που οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπονται των Εθνικών εκλογών. Συνήθως προηγούνται και στέλνουν μηνύματα στις εθνικές εκλογές. Σας θυμίζουμε την φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου «το πήραμε το μήνυμα» μετά από ήττα σε αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Για να επανέλθουμε στα καθ’ ημάς, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε στις εκλογές της πρώτης Κυριακής με μια μεγάλη διαφορά είκοσι μονάδων με μια μεγαλειώδη και ιστορική για την παράταξη νίκη.

Στη δεύτερη κάλπη, δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές «βλέπουν» αυτοδύναμη κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία, αν τα πράγματα  εξελιχθούν ομαλά, διαφορετικά  μπαίνουμε σε νέα εκλογική φάση.

Πόσο όμως μια τέτοια εξέλιξη, αυτοδυναμίας, θα επηρεάσει τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, είναι το ζητούμενο. Ποιοι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες θα ωφεληθούν και ποιοι θα χάσουν τον αγώνα από τα αποδυτήρια;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της πολιτικής επικοινωνίας αλλά και της κοινής λογικής όλων όσοι βλέπουν τις εκλογές χωρίς κομματικά γυαλιά και ψυχρά, τρεις είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρώτον. Με δεδομένη την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει τα γνωστά σε όλους «χρίσματα» αλλά «μυστικές» στηρίξεις υποψηφίων σε Δήμους, εξαιρούνται οι Περιφέρειες, οι θεωρούμενοι «εκλεκτοί» υποψήφιοι από τη Νέα Δημοκρατία θα έχουν ένα σημαντικό εκλογικό προβάδισμα για ευνόητους λόγους. Φυσικά, το σημαντικό αυτό εκλογικό προβάδισμα δεν σημαίνει και σίγουρη εκλογική νίκη για τον υποψήφιο. Απαιτούνται πολλά ακόμη.

Δεύτερον. Στις εθνικές εκλογές έχει επιβεβαιωθεί μια αντιπαλότητα, ένας «εμφύλιος», μια «κόντρα» μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς. Η άλλοτε συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. Η «κόντρα στην κόντρα» για τη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές, δεν δίνει υψηλές πιθανότητες συνεργασίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε αρκετοί υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί που θα κατέβουν με τις ευλογίες της Χαριλάου Τρικούπη (ΠΑΣΟΚ), προβλέπουν περισσότερο στη συνεργασία με τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα τη Β’ Κυριακή. Όσο για τους «εκλεκτούς» υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η θεωρία του απροσδόκητου δηλαδή ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές μας βρίσκουν απροετοίμαστους αν και έπρεπε να το περιμένουν το αποτέλεσμα.

Τρίτον. Η χάραξη της σωστής προεκλογικής στρατηγικής ενός υποψήφιου αυτοδιοικητικού συνδυασμού, μαζί με την προσωπικότητα του επικεφαλής, το πρόγραμμα, την ομάδα των υποψηφίων που θα παρουσιάσει και το αφήγημα με το οποίο θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών, είναι από τα βασικά κριτήρια επιλογής των πολιτών. Δεν αρκεί η κομματική προέλευση του υποψηφίου, όσο κι αν το κόμμα του είναι σε εκλογικά ποσοστά δυνατό. Απαιτούνται ακόμη, νέα, σύγχρονα εργαλεία του πολιτικού μάρκετινγκ και ελκυστικό αυτοδιοικητικό προϊόν. Απαιτείται και η σύγχρονη εκπαίδευση των υποψηφίων συμβούλων, στις νέες τεχνικές συλλογής ψήφων!

Σύντομα οι αποφάσεις των άλλων υποψηφίων

Αυτά ως μια γενική εικόνα για το τι σημαίνουν αυτοδιοικητικές εκλογές και ποια μπορεί να είναι η σχέση τους με τις εθνικές εκλογές. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην Ημαθία και ιδιαίτερα στον Δήμο Βέροιας για τον οποίο θα κάνουμε αναφορά. Με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου τελούν και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τον Δήμο της Βέροιας, καθώς το κλίμα όπως σήμερα διαμορφώνεται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν ως προς τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Ο νυν Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης διεκδικεί μια 3η θητεία και ο προεκλογικός του αγώνας είναι η συνέχεια του καθημερινού έργου του. Αντίθετα το …λάβαρο σήκωσε ο Μιχάλης Χαλκίδης ο οποίος μετά από μία παύση της επικοινωνιακής του τακτικής λόγω των εθνικών εκλογών, ξεκινάει πιο εντατικά τον προεκλογικό του αγώνα, όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της Βέροιας. Η 3η δεδομένη υποψηφιότητα είναι αυτήν του Θεόφιλου Κορωνά ο οποίος φέρεται ότι θα έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όλοι οι προαναφερόμενοι υποψήφιοι κάνουν λόγο για πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια.

Εκείνος που κρατάει στάση αναμονής, είναι ο νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παύλος Παυλίδης με τους «Συνδημότες» του. Δηλώνει «παρών» καθώς έχει μια εν ενεργεία δημοτική ομάδα που εργάζεται καθημερινά για την ανάδειξη και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Βέροιας και η τελική απόφαση θα κριθεί από τις εξελίξεις που θα προκύψουν μετά τις εθνικές εκλογές που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στις 25 Ιουνίου.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Συρμούλας Τζήμα-Τόπη. Μια απόφαση που θα αποτελέσει βαρόμετρο στις εξελίξεις, βασικά στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Θα διεκδικήσει τον Δήμο Βέροιας ή θα επιλέξει να θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Γιατί φαίνεται πως μόνο αυτές οι επιλογές υπάρχουν. Σε λίγες μέρες όλα θα βγουν στο …φως, αφού στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για όσους ενδιαφέρονται να τεθούν επικεφαλείς συνδυασμών για να διεκδικήσουν τον Δήμο Βέροιας.

Γιατί να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους;

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε δημόσια έκκληση προς τηνΣυρμούλα Τζήμα-Τόπη και στον Παύλο Παυλίδη, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Να πουν τι σκοπεύουν να κάνουν. Αλήθεια αυτό είναι το πρόβλημα για τον κ. Χαλκίδη; Και γιατί θα πρέπει να μπουν στην διαδικασία να «ξεκαθαρίσουν» τι πρόκειται να κάνουν; Κάνει προσπάθεια για να τους εκτοπίσει και να μείνει μόνος υποψήφιος προερχόμενος από την κεντροδεξιά;

Άλλωστε όσοι παρακολουθούν τα του Δήμου Βέροιας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πριν ένα χρόνο περίπου η Συρμούλα Τζήμα-Τόπη είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, διαλύοντας άμεσα τις όποιες κακόγουστες φήμες διαδόθηκαν στην τοπική κοινωνία. Επίσης η νυν Αντιδήμαρχος, σύμφωνα με κομματικούς της φίλους, δεν μπορεί γιατί δεν πρέπει να παραιτηθεί αυτήν την χρονική στιγμή από την θέση που κατέχει στον Δήμο Βέροιας, αφού ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, έχει ηθική υποχρέωση να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να ολοκληρωθεί η σχολική περίοδος και οι πανελλήνιες εξετάσεις. 

Σταύρος Γιανναβαρτζής: Κοντά σε υποψηφίους-στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Στην συνέντευξη τύπου του επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον Δήμο Βέροιας» κ. Μιχάλης Χαλκίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει μόνο μία υποψηφιότητα στον χώρο της κεντροδεξιάς για να καταστεί σίγουρη η νίκη απέναντι στον νυν Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη. Και αυτή η υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι μόνο η δική του, καθώς απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση που υπάρξει κάποια άλλη από τον ίδιο κομματικό χώρο, ήταν αρνητικός. Δηλαδή να μην θέσουν υποψηφιότητα άλλοι ενδιαφερόμενοι και να συσπειρωθούν μαζί του. Κάτι που δεν νομίζουμε ότι θα βρει πρόσφορο έδαφος.

Άλλωστε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Προέδρου της ΔΕΕΠ Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Γιανναβαρτζή και του Προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας κ. Δημήτρης Ζιώγας τονίζοντας «η παρουσία του Προέδρου της ΔΕΕΠ και του Προέδρου της ΔΗ.ΤΟ Βέροιας, σημαίνουν πολλά πράγματα…», δημιουργώντας της αίσθηση πως η τοπική Νέα Δημοκρατία στηρίζει την δική του υποψηφιότητα.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσία των δύο κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην συνέντευξη τύπου του Μιχάλη Χαλκίδη, δημιούργησε εντυπώσεις, αλλά σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρο Γιανναβαρτζή, τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα.

«Η δική μου ανάγνωση λέει ότι βρισκόμασταν εκεί γιατί ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι πρώην βουλευτής, ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στην προεκλογική περίοδο είμαστε παρόντες στις προσπάθειες των αυτοδιοικητικών και αυτοί να είναι δίπλα μας στις εθνικές εκλογές» μας είπε ο Σταύρος Γιανναβαρτζής και πρόσθεσε:

«Και σε όποιο άλλο δήμο ο υποψήφιος είναι μέλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, θα πάμε σε εκδήλωσή του. Δεν υπάρχει καμία διάθεση με την παρουσία μας να δώσουμε κάποιο χρίσμα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτήν τη περίοδο όλοι δίνουν εξετάσεις για το πώς κινήθηκαν για τις εθνικές εκλογές. Θεωρούμε ότι οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να μπουν πρώτοι σ΄ αυτήν την μεγάλη μάχη. Αυτόν τον σκοπό είχε η παρουσία μας. Το κεφάλαιο «αυτοδιοικητικές εκλογές» θα ανοίξει στις 26 Ιουνίου».

Παύλος Παυλίδης: Είμαστε εδώ και πολεμάμε…

«Ενεργός» είναι ο συνδυασμός «Συνδημότες» με επικεφαλής τον Παύλο Παυλίδη, καθώς στην ουσία είναι η δημοτική παράταξη η οποία ασκεί αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή του Κώστα Βοργιαζίδη. Θα είναι όμως η συνέχεια και για την επόμενη θητεία; Θα διεκδικήσουν οι «Συνδημότες» την ανάληψη της διακυβέρνησης του Δήμου Βέροιας;

Ερωτήματα που τα θέσαμε στον επικεφαλής των «Συνδημοτών» κ. Παύλο Παυλίδη ο οποίος μας απάντησε:  

«Είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, με αξιοπρεπή παρουσία και θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο επί 4 χρόνια. Άρα είμαστε εδώ και πολεμάμε να αναδείξουμε τα θέματα, να πιέσουμε τους διοικούντες για παράγωγη έργου, καταθέτουμε προτάσεις, ελέγχουμε κι έχουμε αναδείξει το γιατί η πόλη κι ο Δήμος μας έχουν μείνει πίσω, κλπ

Μας εμπιστεύτηκε ο κόσμος με το ποσοστό του 18,5% κι εμείς τιμούμε την εκτίμηση του ως αντιπολίτευση στο Δημ. Συμβούλιο. Ο συνδυασμός μας είχε άριστα στελέχη, νέα άτομα που ακόμα και σήμερα είμαστε δεμένοι και πιστεύουν σε ότι πίστευαν και τότε. Κι αυτό λέει πολλά. Διαρροές και απώλειες από ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν πάντα, όπως όμως υπάρχει και η επιλογή υποψηφίου στις Βουλευτικές εκλογές της χώρας από τον συνδυασμό μας. Ειλικρινά όλα αυτά τα άτομα που συμμετείχαν ακόμα και σήμερα χαίρομαι όταν τα παρακολουθώ.

Δυστυχώς ο εκλογικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση απαγορεύει σχεδόν στα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια την συμμετοχή τους, αφού πρέπει στο ψηφοδέλτιο κάτω από τα ονόματα των υποψηφίων στις  πόλεις,  να υπάρχουν υποχρεωτικά κι εκείνα των τοπικών διαμερισμάτων. Και δυστυχώς εκεί τα πράγματα είναι πολύ ποιο κομματικοποιημένα, κυρίως όπου υπάρχουν λιγοστοί κάτοικοι. Κάπως έτσι δυστυχώς δίνεται ένα προβάδισμα σε όσους διοικούν τώρα, από πλευράς έργων της τελευταίας στιγμής, ικανοποιήσεις προσωπικών αιτημάτων, υποσχέσεις, κλπ κι όχι σε αυτούς που προσπαθούν να συνθέσουν το πάζλ. Άρα καταλήγουμε ότι μόνο μια ενωμένη προσπάθεια που θα έχει χρόνο και συσπείρωση, θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις όχι μόνο για τις εκλογές, αλλα και για την επόμενη μέρα. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό ότι όποιος κάνει ξεχωριστή προσπάθεια, βοηθά την παρούσα δημοτική αρχή. Γιατί να μας κακοφαίνεται η αλήθεια; Έτσι δεν έγινε;

Εδώ υπάρχει το γεγονός με το πάθημα των προηγούμενων εκλογών, που δεν έγινε μάθημα σε πολλούς. Γνωρίζετε ότι ο άλλος κομματικός συνδυασμός που στο τέλος πήρε το ίδιο ποσοστό με εμάς, συνδιοικεί μέχρι σήμερα(!) με αντάλλαγμα καρέκλες. Και το λένε και δημόσια οι ίδιοι χωρίς να ντρέπονται. Όμως εμείς λέμε ότι αυτά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν ! Αυτή είναι η άποψη μας. Ότι δεν είναι υγιή παραδείγματα αυτά, ούτε παραδείγματα προς μίμηση. Και πολύ περισσότερο δεν επιθυμούμε να βλέπουμε κάποιους να το εκμεταλλεύονται, ούτε να βλέπουμε να αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος απομακρύνεται από την πολιτική!

Το διαίρει και βασίλευε λοιπόν, είναι σε εφαρμογή και σήμερα. Εμείς έτσι το βλέπουμε. Πιστεύαμε ότι θα αναλαμβανόντουσαν ότι τα απολύτως κομματικά στελέχη δεν έχουν την ευρεία στήριξη και θα στήριζαν μια προσπάθεια με μια μεγάλη αγκαλιά. Δυστυχώς για να αλλάξει διοίκηση αυτός ο Δήμος η προσπάθεια πρέπει να είναι ενωμένη και υποστηριγμένη από όλους. Με συμμετοχή και αποφασιστικότητα. Αλλιώς πρόκειται για στημένο «πρωτάθλημα» και με συγχωρείτε αλλα δεν έχουμε καμία θέση σε αυτό, ούτε σε άρρωστες καταστάσεις. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία κι εδώ να συμπεριφέρονται αλλιώς. Γιατί προφανώς έχουν αλλα στο μυαλό τους. Δεν θέλω να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος εάν δεν υπάρχει ομόνοια, πίστη, θέληση για κάτι διαφορετικό, ούτε να ξοδέψω τα χρήματα μου (βλέπετε δεν έχω χορηγούς, ούτε υποχρεώσεις). Δεν δούλεψα στην ζωή μου ούτε για να τριγυρνώ σαν υποψήφιος Δήμαρχος, ούτε έχω άφθονο χρόνο για εγχειρήματα σε ένα στημένο παιχνίδι. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να αγαπάς αυτό που κάνεις και να απολαμβάνεις τις στιγμές με αυτούς που αγαπάς (οικογένεια, εγγόνια, εργασία). Ήθελα να συμμετάσχω σε μια επόμενη μέρα του Δήμου μας, μια θητεία με νέα στελέχη που θα αναδεικνύονταν μέσα από την δουλειά τους και την προσφορά τους, την δημιουργία τους. Και θα βλέπατε την διαφορά και την δυναμική του τόπου.

Ο Χαλκίδης είπε ότι θα μπορούσα να είμαι ένας πολύ καλός δήμαρχος

Αναφερόμενος ο Παύλος Παυλίδης στην εικόνα που υπάρχει σήμερα για τις εκλογές στον Δήμο Βέροιας, μας είπε τα εξής:

«Θεωρούμε ότι θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει αυτή η Διοίκηση στον Δήμο, αλλά δυστυχώς στην πολιτική δεν υπάρχει συναίσθημα ή ηθική δικαίωση προσπαθειών.

Ο χρόνος που έμεινε είναι πολύ λίγος πλέον, εκτός αν δοθεί κάποια παράταση στις Δημοτικές εκλογές. Όπως επίσης δεν έχει δείξει την βούληση του ο μοναδικός εναπομείναν  χώρος με μεγάλη πλέον δυναμική, από το αν δηλαδή θέλει να πάρει τους Δήμους με άτομα που θα διαχειριστούν ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον ή θα το χαρίσει και θα το αφήσει σε προσωπικές επιδιώξεις και σε τοπικά συμφέροντα. Αυτό προσμέναμε μέχρι σήμερα παλιά και νέα στελέχη, με νέες αγωνίες και θέληση προσφοράς.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικό, ούτε με τους σημερινούς διοικούντες, ούτε με τον κ. Χαλκίδη, ούτε με την κ. Τζήμα, ούτε με τον κ. Κουτσουπιά. Απλώς πολιτικά πάντα, πιστεύω ότι οι πρώτοι ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν, ότι ο Δήμος έχει μείνει πολύ πίσω σε πάρα πολλά πράγματα από την καθημερινότητα μέχρι και τους μηδενικούς στόχους και τα οράματα. Κι είναι κρίμα.  Ο κ. Χαλκίδης είπε για μένα στην πρώτη του συνέντευξη στην Εληά ότι θα μπορούσα να είμαι ένας  πολύ καλός Δήμαρχος για την πόλη. Αυτά που ειπώθηκαν τελευταία με διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν για  μένα. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού τα γεγονότα θα τον διέψευδαν. Δεν μένω σε αυτά. Αυτά είναι επουσιώδη μπροστά στο μέλλον του Δήμου. Έχω μιλήσει με την κ. Τζήμα, αλλα οι διάλογοι απέχουν από τις πράξεις. Επίσης ο κ.Κουτσουπιάς ήταν ένας αξιοπρεπέστατος υποψήφιος που με έκανε να σκεφτώ πρώτος την απόσυρση μου από υποψήφιος. Κι αυτό σημαίνει πολλά.

Η πρόταση έπρεπε να είναι μια και να έρθει από αυτούς που θα χρεωθούν το αποτέλεσμα στον Δήμο μας. Δεν πρέπει να είμαστε μόνο εμείς οι ενδιαφερόμενοι. Έπρεπε τόσον καιρό να αποφασιστεί να πάμε ή όλοι μαζί ενωμένοι, συμμετέχοντες και χωρίς εξαιρέσεις για να μην υπάρχει χώρος για προσωπικά παιχνίδια ή όλοι να αποσυρθούμε και να επιλεγεί ένας νέος υποψήφιος που θα στηριχτεί με πράξεις ή αλλιώς είναι σαν να αφήνουμε στον Δήμο να συνεχίσει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Να μην κρυβόμαστε. Και η πρωτοβουλία δεν ανήκει μόνο στους υποψηφίους. Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές τελειώνει ο χρόνος για όλα και για πολλά».

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (12/6/23)