ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πεταμένα χαρτάκια έξω από τα ΑΤΜ

Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι συναλλαγές των πολιτών μέσω των μηχανημάτων ΑΤΜ των τραπεζών. Άλλωστε αυτό επιδίωκαν και οι τράπεζες. Αφενός να περιοριστεί η συμφόρηση εντός των καταστημάτων και αφετέρου για να μειωθεί-κόστος το έμψυχο δυναμικό που εργάζεται σ΄ αυτές.

Όμως καθημερινά παρατηρούμε το φαινόμενο με τα πεταμένα χαρτάκια πέριξ τραπεζικού μηχανήματος ΑΤΜ. Ο ενσωματωμένος κάδος του ΑΤΜ είναι μικρός και γεμίζει σχετικά γρήγορα. Επίσης δεν υπάρχουν πλησίον άλλοι κάδοι ώστε οι συναλλασσόμενοι στην περίπτωση αυτή να πετούν τα αποκόμματα της συναλλαγής τους. Για κάποιους όμως αυτό είναι δικαιολογία. Θα μπορούσαν να κρατήσουν το χάρτινο απόκομμα και να το πετάξουν στον πλησιέστερο κάδο.

Όπως μας είπε συμπολίτης μας, δυστυχώς, γι’ ακόμη μια φορά, τέτοιες εικόνες αναδεικνύουν απαράδεκτες συμπεριφορές από ασυνείδητους συμπολίτες μας. Όπως σημειώνει: «Δεν γινόμαστε άνθρωποι εμείς πάει και τελείωσε, δυστυχώς τραγικές εικόνες… Από τις πάμπολλες φορές που θυμώνω έτσι από αυτά που βλέπω. Παιδεία μηδέν».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (3/7/23)