ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τα λυκειόπαιδα στις αγροτικές εργασίες

Η έλλειψη εργατικών χεριών ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Λάρισας, δείχνει να ανακόπτεται από τους μαθητές Λυκείου στο Μακρυχώρι και τα γύρω χωριά οι οποίοι με τη λήξη των μαθημάτων θέλησαν να βγάλουν χαρτζιλίκι και αποφάσισαν να βοηθήσουν τους αγρότες στη συλλογή ροδάκινων και βερίκοκων, σκορπίζοντας αισιοδοξία και χαμόγελα με την κίνησή τους αυτή.

Αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και οι αγρότες της περιοχής βλέπουν με αισιοδοξία να καταγράφεται μια εργασιακή αφύπνιση της νέας γενιάς. Κάτι για το οποίο δεν συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην Ημαθία, μία καθαρά αγροτική περιοχή.

Βέβαια οι …νέοι της γενιάς των 50+ θα θυμούνται τα νιάτα τους καθώς πριν μερικές δεκαετίες ως μαθητές και αυτοί τα καλοκαίρια εργάζονταν σε διάφορες αγροτικές εργασίες, βοηθώντας τόσο τις οικογένειές τους, όσο και για το χαρτζιλίκι τους.

Δυστυχώς σήμερα η πλειονότητα των μαθητών της Ημαθίας αποφεύγουν …δια ροπάλου, τις αγροτικές δουλειές, αν και βλέπουν είτε στις οικογένειές τους, είτε στους συντοπίτες τους ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών γης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (3/7/23)

photo: gargalianoionline.gr