ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3087 φορές

Έμεινε η απορία...

Αίσθηση προκάλεσε σε όλο τον φίλαθλο κόσμο, όχι μόνο της Ημαθίας αλλά και γενικά της Ελλάδας, η απόφαση της οικογένειας Μπίκα να αποσυρθεί οριστικά από την διοίκηση της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και να αφήσει... στο έλεος του Θεού την επένδυσή της!

Μια επένδυση που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και στην οποία η οικογένεια ξόδεψε πολύ χρήμα αλλά και χρόνο, ώστε να κάνει μια ομάδα πρότυπο κατά γενική ομολογία, μια ομάδα που οι ποδοσφαιριστές "παρακαλούσαν" να αγωνιστούν σε αυτήν, μια ομάδα οργανωμένη που έβγαζε εικόνα "υγείας" προς τα έξω!

Σίγουρα αντιμετώπισε πολλές ατυχίες και αδικίες και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, με αποκορύφωμα ότι αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια (σε Football League και Super League 2) αλλά... ανέβηκε μόλις μία κατηγορία (Ελλάς το μεγαλείο σου)!

Σεβαστήκαμε σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της οικογένειας Μπίκα, να μην συνεχίσει στην ΠΑΕ (για επαγγελματικούς, οικονομικούς, ηθικούς λόγους), μετά το φινάλε των δύο άτυχων μπαράζ ανόδου στην SL1, το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο, την άνοδο θα μπορούσε να την κυνηγήσει εξωαγωνιστικά, μετά τα όσα έγιναν στην Λειβαδιά, κάτι όμως που για δικούς της λόγους δεν το έπραξε. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, με την εμπειρία της, την περσινή διοίκηση στην οποία ουσιαστικά νοίκιασε την ομάδα την σεζόν 2022-2023, ενώ επίσης θα μπορούσε να "κυνηγήσει" δικαστικά την παραμονή της στην SL2 φέτος, μετά την αποχώρηση ομάδων αλλά και την γνωστή υπόθεση του Ηρακλή!

Όμως, η ιδιοκτησία της Βεροιώτικης ΠΑΕ δεν έκανε τίποτα από αυτά, δίνοντας τροφή για σχόλια τύπου "δεν έκαναν τίποτα για να προστατέψουν την επένδυσή τους", ή ότι "δεν αγάπησαν ποτέ την ομάδα", ή ακόμα ότι "μήπως ήθελαν να την ρίξουν στα τοπικά πρωταθλήματα;"!!!

Το σίγουρο είναι ότι, όπως η οικογένεια πιστώθηκε την "αναγέννηση" της ομάδας και την δυναμική επαναφορά της στο προσκήνιο, μετά την διάλυση επί εποχής Καρυπίδη - Παπαδόπουλου, έτσι φέρει και την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάντια της, όπου έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή την έσχατη θέση, να αγωνιστεί δηλαδή στα τοπικά πρωταθλήματα, γράφοντας με τα μελανότερα γράμματα της ιστορίας του Βεροιώτικου ποδοσφαίρου!

Και αυτό που έμεινε σε όλους, είναι η απορία, γιατί αυτή η ξαφνική αποχώρηση το φετινό καλοκαίρι, την στιγμή που μέλος της οικογένειας πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να τρέξει την ομάδα στη Γ’ Εθνική και σιγά-σιγά να κάνουν και πάλι τη ΒΕΡΟΙΑ μεγάλη και ισχυρή;

Όσον αφορά, τέλος, τα παράπονα που ακούγονται και λέγονται για το ότι δεν υπήρξε βοήθεια και συμπαράσταση από τον κόσμο της Βέροιας, έχουμε να πούμε τα εξής:

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, οι φίλαθλοι "κατακτώνται" από μια ομάδα και δεν "προσφέρονται" από μόνοι τους, κάτι που απαιτεί χρόνο και κατάλληλο marketing. Ο ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ δημιουργήθηκε σε μια εποχή πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Η ομάδα επίσης προερχόταν από μια εποχή όπου υποτιμήθηκε, διαλύθηκε και απογοήτευσε σε πρωτοφανή βαθμό τους φιλάθλους της, πολλοί από τους οποίους δεν ξαναγύρισαν στο γήπεδο!

Επίσης, ο φίλαθλος κόσμος της μεγάλης "Βασίλισσας" λόγω των αγωνιστικών παραστάσεων από την σχεδόν 20ετη παρουσία της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, έχει διαφορετικά κριτήρια και απαιτήσεις, που δεν τις έχουν φίλαθλοι ομάδων που πιθανόν να μάζευαν τα τελευταία χρόνια περισσότερο κόσμο, αφού γι’ αυτούς μάλλον ήταν επιτυχία η ομάδα τους να αγωνίζεται στην SL2!

Η τεράστια ευκαιρία να επανέλθει δυναμικά ο κόσμος στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Βέροιας, δυστυχώς χάθηκε στα περσινά μπαράζ ανόδου στην SL1. Ήταν ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στον πονεμένο αυτόν λαό, ο οποίος πλέον βλέπει την ομάδα του να έχει φτάσει... στα τάρταρα και να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι, κάτι που κανένας ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί για τη μεγάλη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!!!