ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Ισχυρός Δήμος"-Κώστας Παλουκίδης: Οφείλει να απαντήσει για τις απευθείας αναθέσεις

Από τον συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος» του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας Κώστα Παλουκίδη, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Πρόσφατα διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, δήλωση υποψηφιότητας και απολογισμό έργου, του «φέρελπυ  νεοδημοκράτη» Καλλίστρατου Γρηγοριάδη, αντιδημάρχου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης & ψηφιακής πολιτικής, ο οποίος αν και ήταν υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να πετύχει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, δεν δίστασε να σφιχταγκαλιαστεί με την «πράσινη» παράταξη Βοργιαζίδη και να μην αντιδρά εντός του δημοτικού συμβουλίου, σε ψηφίσματα ενάντια στις θέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ομολογούμε πως είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που προσπάθησε να πλασσάρει τον εαυτό του και το έργο του, παρουσιάζοντας ως μεγάλες επιτυχίες του, τα αυτονόητα και τα ελάχιστα που υλοποίησε.

Πέρα από τα γλυκανάλατα που αναφέρει στη δήλωση του, είναι υποχρεωμένος και οφείλει να ενημερώσει τους συνδημότες μας για σοβαρότατα θέματα της αρμοδιότητάς του, που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα οφείλει να ενημερώσει τους συνδημότες μας για τις αναθέσεις που ανατέθηκαν επί των ημερών του, σε επιχείρηση με αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία τότε και μέχρι πρότινος, είχε για έδρα μια κατοικία!!! και εντελώς τυχαία ιδρύθηκε  κατά την περίοδο ανάληψης των καθηκόντων του.

Ακόμα περιμένουμε να απαντήσει στην ερώτηση – καταγγελία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 25-10-2021, για την αγορά  ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπού εξοπλισμού σε πολλαπλάσιες τιμές απ’ αυτές που πουλούσε η ίδια επιχείρηση– προμηθευτής, στο ηλεκτρονικό κατάστημά της, δημιουργώντας έτσι μια οικονομική διαφορά της τάξεως των 6.000 ευρώ σε μία απευθείας ανάθεση που επιβαρύνθηκε ο δήμος μας.

Επίσης περιμένουμε απάντηση στο πως στην ίδια εταιρία ανατίθεται κάθε χρόνο η φιλοξενία και συντήρηση της ιστοσελίδας του Δήμου Βέροιας  έναντι υπέρογκων ποσών, πάντα πολλαπλάσιων των τιμών της αγοράς.

Περιμένουμε απάντηση για το πως στην ίδια εταιρία, με μηδέν προσωπικό και  με έδρα αυτήν την στιγμή ένα συνεργείο, της έχουν ανατεθεί τα τελευταία χρόνια δουλειές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σε μια περίοδο, που οι επιχειρήσεις των συμπολιτών μας περνούν δύσκολα οικονομικά, τέτοιου είδους επιλεκτικές πρακτικές που αφήνουν απ΄ έξω, δεν δίνουν ίσες ευκαιρίες μέσω διαγωνισμού και απομονώνουν ομοειδείς  επιχειρήσεις του δήμου μας, είναι ηθικά και δεοντολογικά κατακριτέες.

Κώστας Παλουκίδης
Υπ. Δήμαρχος Βέροιας