ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βέροια: Γιγαντιαίο γκράφιτι στις όχθες του Τριποτάμου!

Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του συλλόγου “Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας» και της αρωγής του Δήμου Βέροιας είναι η γιγαντοζωγραφική-τοιχογραφία του Θέμη Κωνσταντινόπουλου με τίτλο «Η νύμφη της Βέροιας» στις όχθες του Τριπόταμου (παραπλήσια της γέφυρας Θερμοπυλών). 

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: «… Το έργο μου στις όχθες του ποταμού έχει σκοπό να συνενώσει τη μυθολογία του τόπου με την παράδοση και αγροκουλτούρα που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των χρόνων μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά και να δώσει στον θεατή-επισκέπτη μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας.

Αντλώντας έμπνευση από τη μυθολογία, το έργο αναπαριστά μια Νύμφη σε στιγμή χαλάρωσης δίπλα στον ποταμό συντροφιά με έναν νεροκότσιφα (το πουλί σύμβολο του ποταμού) που ξαποσταίνει κι αυτός πάνω στο χέρι της υπενθυμίζοντάς μας τη χαμένη αρμονία του ανθρώπου με το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον. 

Στοιχεία της αγροκουλτούρας  όπως ο αχυρώνας στον οποίο ξαπλώνει η Νύμφη, χρώματα από την παλέτα του Ημαθιώτικου κάμπου και λαογραφικά μοτίβα ολοκληρώνουν τη σύνθεση μου και συμπληρώνουν αρμονικά το πανέμορφο τοπίο της περιοχής με τα μακεδονικού αρχιτεκτονικού ρυθμού αρχοντικά και την παρόχθια χλωρίδα.» 

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στο έργο του συλλόγου «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας» μπορούν να επικοινωνούν με τους ακόλουθους τρόπους:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: https://tripotamos.wixsite.com/filoitripotamou

Facebook: https://www.facebook.com/filoi.tripotamou/

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Παπακανάκης Πάρης : 6936741970 Πρόεδρος

Μαυροκεφαλίδης Γιάννης - Αντιπρόεδρος

Ασλάνογλου Νίκος - Γραμματέας

Μαυροκεφαλίδης Δημήτρης - Ταμίας

Γρηγοριάδου Σιουκιούρογλου Ανασταστασία - Υπεύθυνη δράσεων, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

Κάκαρης Γιώργος - Υπεύθυνος επιστημονικού αρχείου

Κελεπούρης Νίκος - Υπεύθυνος δράσεων